Olet täällä

Adoptionilo

Mikä #adoptionilo-kampanja?

Adoptio on osa tuhansien suomalaisten perheiden elämäntarinaa. Vuoden 1985 jälkeen Suomeen on adoptoitu noin 5 000 lasta ulkomailta. Kotimaisen adoption historia on pidempi, ja se koskettaa vielä useampia perheitä monen vuosikymmenen ajalta.

Elämä adoptioperheissä on usein aika tavallista arkea, johon liittyy myös paljon iloa - iloa perheestä, pienistä yhteisistä hetkistä. 
#Adoptionilo -viikkoa vietetään tänä vuonna ma 12.3. - su 18.3.2018. Adoptoitujen ja adoptiovanhempien jakamien kuvien ja tarinoiden myötä välittyy ilon hetkiä tavallisissa suomalaisissa perheissä, joihin voi samaistua. Adoptio on yksi tapa tulla perheeseen tai perustaa perhe.

Samalla viikolla vietetään myös adoptoidun päivää tiistaina 13.3. Se ei ole vielä kalenterin merkkipäivä, mutta hakemus Almanakkatoimistolle on tehty. 

Kutsumme mukaan kaikkia teitä, joita adoptio jollain tavalla koskettaa!
Kampanjan takana ovat kampanjan koordinoiva Adoptioperheet ry, InterpediaPelastakaa Lapset ry ja Yhteiset Lapsemme ry
 

Tapoja osallistua adoptionilon levittämiseen:

  • Jaa Adoptioperheet ry:n ja muiden adoptiotoimijoiden postauksia sosiaalisessa mediassa käyttäen tunnistetta #adoptionilo.
  • Jaa itse ottamasi kuva tunnisteella #adoptionilo Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Kirjoita kuvan kaveriksi lyhyt kuvaus siitä, mikä sinulle aiheuttaa iloa omassa, adoption koskettamassa arjessasi! 
    Muista asettaa päivitys (Facebookissa) julkiseksi, mikäli haluat sen olevan jaettavissa. 
    Jos itsestä kertominen tai lapsen kuvan julkaiseminen sosiaalisessa mediassa pohdituttaa, kannattaa tutustua laatimaamme Adoptioperhe mediassa -oppaaseen. Halutessasi voit hyvin julkaista kuvan, jossa näkyy perheenjäsenten sijaan lelujen valloittama olohuone, kaunis maisema tai vastapaistetut sämpylät - mikä sinua arjessasi piristääkään!
  • Liity Facebook-tapahtumaan Adoptionilo / Adoptionsglädje 12.3.-18.3.2018, sieltä löydät myös kehykset, joilla voit päivittää Facebook-profiilisi! 
  • Tarjoudu haastateltavaksi viikolla 11/2018 siitä, miten adoptio koskettaa sinua! Media-oppaamme voi olla avuksi päätöksen teossa!

 

Lisätietoa kampanjasta:

Lotta Ventelä, Adoptioperheet ry:n viestintä-ja järjestösihteeri, puh. 045 233 0430, lotta.ventela (at) adoptioperheet.fi

Irma Marttinen, viestintä- ja vaikuttamistyön koordinaattori, Yhteiset Lapsemme ry, puh. 050 378 2463, irma.marttinen (at) yhteisetlapsemme.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen (at) pelastakaalapset.fi

Marja Utela, tiedottaja, Interpedia ry, puh. 050 414 1452, marja.utela (at) interpedia.fi