Olet täällä

Hallitus ja henkilökunta

Adoptioperheet ry:n henkilökuntaan kuuluvat nuorisotoiminnan kehittäjä, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, viestintä- ja järjestösihteeri ja toiminnanjohtaja. Toimintamme laajuus syntyy yli sadan vapaaehtoisen työpanoksesta eri puolilla Suomea. Ole yhteydessä meihin, jos sinulla on toimintaamme liittyviä ideoita, kysymyksiä tai kommentteja tai haluat mukaan joukkoomme!
 
Vuoden 2018 hallitus valittiin syyskokouksessa 16.12.2017. Hallituksen puheenjohtajajaksi valittiin Pauliina Pulkkinen (Helsinki) ja varapuheenjohtajaksi Sanna Kaijanen (Vantaa). Hallituksen jäseniksi valittiin Miia Jalonen (uusi) (Espoo), Rita Koivisto (Rauma)Joonas Lyytinen (uusi) (Helsinki), Laura Paloposki (uusi) (Espoo), Sari Valkeapää (Lappeenranta), Minna Vihavainen (Helsinki) ja Leena Virtanen (Helsinki). 

Hallitus 2018

Pauliina Pulkkinen

puheenjohtaja
pauliina.pulkkinen(at)adoptioperheet.fi
Twitter: @paupulkkinen

ammatti: viestintäpäällikkö

adoptio: Minulla on kaksi lasta Etelä-Afrikasta.

"Adoptioperheiden tasa-arvoinen kohtelu on tärkeää, onpa kyseessä sitten vanhempainvapaat, vakuutukset, perustuslaki ja presidentin syntyperä tai mahdollisuus saada lapsen erityisyyden vaativaa apua. Haluan myös, että adoptiosta tulee Suomessakin osa lastensuojelua."
 

Miia Jalonen

miia.m.jalonen (at) gmail.com
Twitter: @MiiaJalo

ammatti: johdon assistentti, järjestöammattilainen

adoptio: Äiti vauhdikkaan suloiselle Alvar-pojalle, joka on adoptoitu Thaimaasta 3-vuotiaana syksyllä 2015.

"Hallitustyöskentelyn osa-alueista varainhankinta ja vaikuttaminen innostavat eniten. Tuen myös mielelläni Adoptioperheet ry:n viestintää toimimalla aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Juuri nyt sydän resonoi eniten avoimen adoption vahvistamiselle osana lastensuojelua."

Sanna Kaijanen

varapuheenjohtaja
Twitter: @skaijis

ammatti: kehittämispäällikkö

adoptio: Lähipiirissä sekä ulkomailta että kotimaasta adoptoituja lapsia ja aikuisia. 

"Olen kiinnostunut hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä, kansalaisjärjestöjen tunnettuuden ja osaamisen lisäämisestä sekä digitalisaatiosta.

Rita Koivisto

rita.koivisto (at) gmail.com 
FB: Rita Koivisto

ammatti: työkykykoordinaattori

adoptio: Olen 14 v. pojan ja 9 v. tytön äiti. Lapsemme ovat tulleet Etelä-Afrikasta. Toimin Rauman seudun adoptioperheiden ryhmän yhdyshenkilönä.

"Mielenkiintoni kohteena ovat adoptoitujen oppimisen haasteet koulunkäynnissä ja erityisopetuksen tukemisen kehittäminen adoptiolapsille."

Joonas Lyytinen

ammatti: teknologiajohtaja

adoptio: Kaksi Etelä-Afrikasta adoptoitua poikaa (12 ja 8 vuotta). 

"Minulla on työn kautta kokemusta teknologian hyödyntämisestä myös kolmannen sektorin toiminnoissa. Poliittisesta toiminnasta suhdeverkostoja sekä kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, ja harrastuspuolelta järjestötoiminnan kehittämisestä ja organisoinnista."

Laura Paloposki

laura.paloposki (at) gmail.com
ammatti: yrittäjä ja liikkeenjohdon konsultti

adoptio: Kahden kotimaasta adoptoidun lapsen onnellinen äiti.

"Mahdollisuus hyödyntää perhevapaita laajasti ja monimuotoisesti tulisi olla kaikkien adoptioperheiden saavutettavissa."

Sari Valkeapää

sari.valkeapaa(at)elisanet.fi

ammatti: asiakkuuspäällikkö

adoptio: vauhdikkaan Timi-pojan äiti Lappeenrannasta. Saimme poikamme 11 kk:n ikäisenä syliin hymyjen maassa Thaimaassa heinäkuussa 2007.

"Haluan edistää adoptioperheiden ja adoptoitujen palvelujen saavutettavuutta koko Suomen alueella, lisätä adoptiomyönteisyyttä yhteiskunnassa sekä varmistaa yhdistyksemme elinvoimaisuus."

 

Minna Vihavainen


minna.vihavainen (at) helsinki.fi
ammatti: sosiaalityöntekijä

adoptio: Adopterade Finland rf:n toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja 6 vuoden ajan sekä vapaaehtoistyötä adoptoitujen kokemuksen ja tiedon välittämiseksi. 

"Minulla on kokemusta ja osaamista erityisesti adoptoituihin liittyen koulutuksen, tutkimuksen ja yhdistystoiminnan kautta. Minulla on hyvät verkostot niin Suomessa kuin mm. muissa Pohjoismaissa (adoptoitujen yhdistykset sekä adoptio-järjestöt). Istun Valviran adoptiolautakunnassa ja vedän vertaistukiryhmiä. Äidinkielenä suomi ja ruotsi."
"Jag har erfarenhet och kunskap gällande adoption och specifikt adopterade genom utbildning, forskning och föreningsarbete. Jag har ett bra nätverk både inom Finland och även andra Nordiska och Europeiska länder (adoptionsföreningar-och organisationer). Jag sitter med i Valviras nämnd för adoptionsärenden och har även dragit grupper med betoning på kamratstöd. I sju års tid fungerade jag som verksamhetsledare för Adopterade Finland rf. Som modersmål pratar jag både finska och svenska."

Leena Virtanen

leena (at) friik.fi 
Twitter: @LeenaVirtanen

ammatti: vapaa toimittaja

adoptio: Kiinasta adoptoidun tytön (s. 2000) yh-äiti, Pikku Xing -kirjojen kirjoittaja

"Olen osallistunut Adoptioperheet-lehden tekemiseen ja hallituksessa viestinnän suunnitteluun. Innokas somettaja. Nuorten adoptoitujen asiat 
ovat sydäntä lähellä.
"

Henkilökunta

Hanna-Kaisa Virtanen
Elias Helminen
Saku Jokisalo
projektityöntekijä 13.3.2018 saakka
 
yhteyshenkilö perhevapaauudistuksen osalta
 
044 955 2163
saku.jokisalo(at)adoptioperheet.fi
 
Lotta Ventelä

viestintä- ja järjestösihteeri

yhteyshenkilö yhdistyksen jäsenyyteen, tilavarauksiin ja tilauksiin liittyen

045 233 0430
lotta.ventela(at)adoptioperheet.fi

Päivi Suutari

toimituspäällikkö, projektisuunnittelija

yhteyshenkilö Adoptioperheet-lehteen ja Adoptioperhe lastensuojelun asiakkaana -oppaaseen liittyvissä asioissa

paivi.suutari(at)adoptioperheet.fi

Eveliina Heinonen

tutkija, YTM

eveliina.heinonen(at)adoptioperheet.fi

Anu Uhtio
toiminnanjohtaja
 
median, edunvalvonnan ja sidosryhmien yhteyshenkilö

050 353 5952
anu.uhtio(at)adoptioperheet.fi