Olet täällä

Perheaikaa.fi

Perheaikaa.fi - järjellistä keskustelua odottajille ja vanhemmille 

Tule juttelemaan chateissä, osallistu nettiluennoille ja katso videoita ja tallennettuja nettiluentoja sekä lue artikkeleita Perheaikaa.fi-sivustolla. Kannattaa tutustua sivustolta löytyvään verkkokurssiimme Diagnoosittomat - Voimaa adoptioperheen arkeen! 

Perheaikaa.fi-sivustoa ylläpitää Väestöliitto Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamana. Adoptioperheet ry on vapaaehtoisvoimin mukana tuottamassa sisältöä sivustolle. Yhdistys mm. järjestää sivustolla adoptioaiheisen chatin noin kerran kuussa. Chatteihin osallistutaan nimimerkillä ja sana on vapaa: kysy, ihmettele, kerro kokemuksistasi ja hyvistä käytännöistäsi, jaa surusi ja huolenaiheesi, anna neuvoja muille ja opi toisilta. Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden adoptio-odottajien ja adoptioperheen arkea elävien kanssa!


Chatit syksyllä 2017

Päivähoito ja erityinen tuki varhaiskasvatuksessa
ti 22.8. kello 
19.30-20.30

Adoptiolapseen kohdistuva rasismi ja syrjintä
ti 5.9. kello 
19.30-20.30

Hakumatka ja perhe-elämän alku
ti 19.9. kello 18.30-20.00

Biovanhemmat ja taustasta kertominen lapselle
ti 03.10. kello 19.00-20.30

Avioero adoptioperheessä
ti 17.10. kello 
19.00-20.30

Yksin adoptoiminen ja yksinhuoltajuus
ti 07.11. kello 
18.30-20.00

Adoptiolapsen uni
ti 21.11. kello 
19.30-20.30

Adoptioprosessi ja lapsen odottaminen
ti 05.12. kello 
19.00-20.30


Kuinka osallistun chattiin?

1. Mene Perheaikaa.fi verkkosivustolle.
2. Tulossa tai alkamassa olevat chatit näkyvät alkamisjärjestyksessä Chat-alasivulla.
3. Liity keskusteluun painamalla ”Liity” –painiketta chatin ollessa käynnissä. Liittymisen yhteydessä voit keksiä itsellesi nimimerkin. Mikäli haluat osallistua kirjautumalla luodulla nimimerkillä, kirjaudu palveluun sisään ennen chattiin liittymistä.
4. Chatissa on aina paikalla kaksi koulutettua ohjaajaa joko Väestöliitosta tai Perheaikaa.fi –palvelun kuudesta kumppanuusjärjestöstä. Ohjaajan nimimerkissä on liite, josta näkee, mitä järjestöä hän edustaa. Ohjaajien nimimerkit näkyvät oikeassa reunassa. Ohjaajien nimimerkkien alapuolella näet osallistujien nimimerkit.
5. Voit tulla ja poistua chatista missä vaiheessa haluat. Chatin ollessa käynnissä, näet osallistujien nimimerkkien edessä vihreät puhekuplat. Kun puhekuplaan ilmestyy huutomerkki, kyseinen osallistuja kirjoittaa juuri viestiä. Chat-alueelle lähetettyä viestiä ei voi poistaa.

Lisää tietoa kirjautumisesta Perheaikaa-palveluun tai Perheaikaa-netiketistä.