Olet täällä

Perheaikaa.fi

Perheaikaa.fi - järjellistä keskustelua odottajille ja vanhemmille 

Tule juttelemaan chateissä, osallistu nettiluennoille ja katso videoita ja tallennettuja nettiluentoja sekä lue artikkeleita Perheaikaa.fi-sivustolla. Kannattaa tutustua sivustolta löytyvään verkkokurssiimme Diagnoosittomat - Voimaa adoptioperheen arkeen! 

Perheaikaa.fi-sivustoa ylläpitää Väestöliitto Veikkauksen rahoittamana. Adoptioperheet ry on vapaaehtoisvoimin mukana tuottamassa sisältöä sivustolle. Järjestämme sivustolla adoptioteemaisia chatteja joka toinen tiistai. Chatteihin osallistutaan nimimerkillä ja sana on vapaa: kysy, ihmettele, kerro kokemuksistasi ja hyvistä käytännöistäsi, jaa surusi ja huolenaiheesi, anna neuvoja muille ja opi toisilta. Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden adoptio-odottajien ja adoptioperheen arkea elävien kanssa!


Chatit syksyllä 2017

Päivähoito ja erityinen tuki varhaiskasvatuksessa
ti 22.8. kello 
19.30-20.30

Kuinka päivähoidon aloittaminen on teidän perheessänne sujunut? Saako lapsesi riittävästi tukea, ja kuinka pelaa yhteistyö kodin ja päiväkodin välillä? Tule jakamaan ajatuksia muiden vanhempien ja odottajien kanssa!

Adoptiolapseen kohdistuva rasismi ja syrjintä
ti 5.9. kello 
19.30-20.30

Onko lapseesi kohdistunut syrjintää? Huolestuttaako, että lapsi joutuu tulevaisuudessa kohtaamaan rasistisia ennakkoluuloja? Kuinka vanhempana voi tukea lasta, johon kohdistuu rasismia? Tule juttelemaan aiheesta muiden adoptiovanhempien ja -odottajien kanssa.

Hakumatka ja perhe-elämän alku
ti 19.9. kello 18.30-20.00

Hei adoptio-odottaja tai vasta lapsen saanut! Tule mukaan juttelemaan siitä, miten jaksaa odotusta, ja haaveilemaan lapsiperheen arjesta. Jutellaan yhdessä kiintymyssuhteista, hakumatkasta ja ensimmäisestä vuodesta kotona. Chat sopii niin kansainvälisen kuin kotimaan adoption kautta perheellistyneille tai lasta odottaville.

Biovanhemmat ja taustasta kertominen lapselle
ti 03.10. kello 19.00-20.30

Millä nimellä biovanhempia kutsutaan sinun perheessäsi, ja ovatko he läsnä arjessa esimerkiksi avoimen adoption kautta? Onko lapsi kiinnostunut juuristaan, vai eikö adoptiotausta voisi vähempää kiinnostaa? Miten luoda turvallinen ilmapiiri, jossa lapsen on helppoa ottaa adoptiotausta esiin aina halutessaan? Tule juttelemaan muiden adoptiovanhempien ja -odottajien kanssa.

Avioero adoptioperheessä
ti 17.10. kello 
19.00-20.30

Oletko käynyt läpi avioeron tai pohditko eroamista? Kuinka turvata eroprosessin aikana ja sen jälkeen lapsille mahdollisimman tasainen arki? Tule jakamaan kokemuksesi, ajatuksesi ja vinkkisi erosta selviämiseen saman kokeneiden adoptiovanhempien kanssa.

Yksin adoptoiminen ja yksinhuoltajuus
ti 07.11. kello 
18.30-20.00

Millaisia tunteita yksin adoptoiminen herättää? Mietityttääkö, kuinka selvitä arjen pyörittämisestä itsekseen? Mistä löytää vertaistukea ja verkostoja tueksi ja avuksi? Nautitko elämästä lapsen tai lasten kanssa vailla ”häiriötekijöitä” vai pohditko, kuinka sovittaa yhteen jälkikasvu ja seurustelu?

Adoptiolapsen uni
ti 21.11. kello 
19.30-20.30

Venkurointia nukkumaan mennessä, yöllä heräämisiä tuhat kertaa tai painajaisia? Onko lapsesi suloinen tuhisija päivällä muttei yöllä? Kuulostaako tutulta? Kerro, kuinka teillä nukutaan, ja jaa muille vanhemmille vinkkisi erilaisiin tilanteisiin, kun lapsen nukkuminen tuottaa pulmia.

Adoptioprosessi ja lapsen odottaminen
ti 05.12. kello 
19.00-20.30

Millaista on odottaa lasta kotimaan tai kansainvälisen adoption kautta, kun odotuksen pituutta ei tiedä etukäteen? Entä kun kauan kaivattu puhelu tulee, miten elämä muuttuu uuden perheenjäsen tai useamman tullessa kotiin? Tule juttelemaan siitä, kuinka odotus sujuu, ja millaisia käänteitä adoptioprosessissasi on ollut. Jaetut ajatukset kannattelevat arjessa.


Kuinka osallistun chattiin?

1. Mene Perheaikaa.fi verkkosivustolle.
2. Tulossa tai alkamassa olevat chatit näkyvät alkamisjärjestyksessä Chat-alasivulla.
3. Liity keskusteluun painamalla ”Liity” –painiketta chatin ollessa käynnissä. Liittymisen yhteydessä voit keksiä itsellesi nimimerkin. Mikäli haluat osallistua kirjautumalla luodulla nimimerkillä, kirjaudu palveluun sisään ennen chattiin liittymistä.
4. Chatissa on aina paikalla kaksi koulutettua ohjaajaa joko Väestöliitosta tai Perheaikaa.fi –palvelun kuudesta kumppanuusjärjestöstä. Ohjaajan nimimerkissä on liite, josta näkee, mitä järjestöä hän edustaa. Ohjaajien nimimerkit näkyvät oikeassa reunassa. Ohjaajien nimimerkkien alapuolella näet osallistujien nimimerkit.
5. Voit tulla ja poistua chatista missä vaiheessa haluat. Chatin ollessa käynnissä, näet osallistujien nimimerkkien edessä vihreät puhekuplat. Kun puhekuplaan ilmestyy huutomerkki, kyseinen osallistuja kirjoittaa juuri viestiä. Chat-alueelle lähetettyä viestiä ei voi poistaa.

Lisää tietoa kirjautumisesta Perheaikaa-palveluun tai Perheaikaa-netiketistä.