Olet täällä

Perheaikaa.fi

Perheaikaa.fi - järjellistä keskustelua odottajille ja vanhemmille 

Tule juttelemaan chateissä, osallistu nettiluennoille ja katso videoita ja tallennettuja nettiluentoja sekä lue artikkeleita Perheaikaa.fi-sivustolla. Kannattaa tutustua sivustolta löytyvään verkkokurssiimme Diagnoosittomat - Voimaa adoptioperheen arkeen! 

Perheaikaa.fi-sivustoa ylläpitää Väestöliitto Veikkauksen rahoittamana. Adoptioperheet ry on vapaaehtoisvoimin mukana tuottamassa sisältöä sivustolle. Järjestämme sivustolla adoptioteemaisia chatteja joka toinen tiistai. Chatteihin osallistutaan nimimerkillä ja sana on vapaa: kysy, ihmettele, kerro kokemuksistasi ja hyvistä käytännöistäsi, jaa surusi ja huolenaiheesi, anna neuvoja muille ja opi toisilta. Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden adoptio-odottajien ja adoptioperheen arkea elävien kanssa!


Chatit keväällä 2018

Adoptiolapsen haasteet oppimisessa

ti 10.04. klo 18.30-20.00

Miten tukea adoptiolasta koulunkäynnissä? Adoptiolapsen kehitys voi olla palapelimäistä, jolloin hän saattaa olla hyvinkin edistynyt joillain osa-alueilla, mutta toisilla, esim. sosiaalisissa taidoissa, ikäisiään jäljessä. Opettajalta toivotaan ymmärrystä kielen kehityksestä, syrjintään puuttumisesta ja kiintymyssuhdehäiriöisen lapsen sopeutumisesta. Entä mitä on oikeus kolmiportaiseen tukeen? Tule juttelemaan muiden kanssa koulunkäynnistä! Chattia ohjaavat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Adoptio-odotus ja ensimmäiset vuodet perheenä
ti 24.04. klo 19.00-20.30

Sekä kotimaan että kansainvälisissä adoptioissa odotusaika on yhtä ennakoimatonta. Miten valmistautua lapsen tuloon ja kuinka kertoa läheisille prosessista? Miten teidän perheessä adoptio näkyy arjessa? Millainen verkosto ympärillenne on muodostunut? Onko teillä ajatuksia adoption avoimuudesta ja syntymävanhempien tai -suvun suhteesta lapseen? Tervetuloa jakamaan mietteitäsi yhdessä olitpa sitten odottava tai perheellistynyt kotimaan tai kv-adoptoija.  Chattia ohjaavat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Adoptiokeskenmeno
ti 08.05. klo 19.00-20.30

Adoptiokeskenmeno on raskas taakka kantaa yksin, on prosessi sitten keskeytynyt odotetusti tai yllättäen tai on vasta keskeytymässä. Adoptiokeskenmeno-chatissa voit kertoa miltä sinusta tuntuu, mikä ärsyttää, turhauttaa tai voiko se olla helpottavakin tunne. Tule jakamaan muiden kanssa ulospäin näkymätöntä menetystä ja miettimään, kuinka tästä voi jatkaa eteenpäin. Chattiä ohjaavat Adoptioperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat.

Sisaruus adoptioperheessä
ti 22.05. klo 19.00-20.30

Sisaruus ei kysy biologista suhdetta, se adoptioperheissä tiedetään. Millainen suhde teidän lapsilla on? Onko se sielujen harmoniaa vai tulta ja tappuraa vai kenties jotakin siltä väliltä? Entä kuinka valmistella lasta tai lapsia pikkusisaruksen tuloon, jos on vasta miettimässä adoptiota? Tai kuinka pitää yllä lasten välille esimerkiksi lastenkodissa syntynyttä sosiaalista sisaruutta, jos Suomessa asutaan kaukana eri paikkakunnilla tai lapset adoptoidaan eri maihin? Tule pohtimaan näitä ja muita laajaan sisaruus-teemaan liittyviä kysymyksiä yhdessä muiden chattaajien sekä Adoptioperheet ry:n koulutettujen vapaaehtoisten kanssa.


Kuinka osallistun chattiin?

1. Mene Perheaikaa.fi verkkosivustolle.
2. Tulossa tai alkamassa olevat chatit näkyvät alkamisjärjestyksessä Chat-alasivulla.
3. Liity keskusteluun painamalla ”Liity” –painiketta chatin ollessa käynnissä. Liittymisen yhteydessä voit keksiä itsellesi nimimerkin. Mikäli haluat osallistua kirjautumalla luodulla nimimerkillä, kirjaudu palveluun sisään ennen chattiin liittymistä.
4. Chatissa on aina paikalla kaksi koulutettua ohjaajaa joko Väestöliitosta tai Perheaikaa.fi –palvelun kuudesta kumppanuusjärjestöstä. Ohjaajan nimimerkissä on liite, josta näkee, mitä järjestöä hän edustaa. Ohjaajien nimimerkit näkyvät oikeassa reunassa. Ohjaajien nimimerkkien alapuolella näet osallistujien nimimerkit.
5. Voit tulla ja poistua chatista missä vaiheessa haluat. Chatin ollessa käynnissä, näet osallistujien nimimerkkien edessä vihreät puhekuplat. Kun puhekuplaan ilmestyy huutomerkki, kyseinen osallistuja kirjoittaa juuri viestiä. Chat-alueelle lähetettyä viestiä ei voi poistaa.

Lisää tietoa kirjautumisesta Perheaikaa-palveluun tai Perheaikaa-netiketistä.