Olet täällä

Tervetuloa tekemään Adoptioperheet-lehteä!

Adoptioperheet-lehti on ainoa suomenkielinen adoptioaiheinen julkaisu ja kirjaimellisesti lehti yhdistyksen jäseniltä jäsenille. Tule mukaan tekemään lehteä, mukaan kaivataan monenlaista osaamista ja panostusta!

Lehden tekemiseen osallistut helposti etänä, sillä lehtitiimi kommunikoi Facebookissa omassa ryhmässään sekä sähköpostitse tarvittaessa. Tiimi myös kokoontuu yhteen noin kerran vuodessa. Vinkkejä kirjoittamiseen ja kuvaamiseen sekä muuta tietoa lehden tekemisestä löydät laatimastamme lehdentekijän oppaasta.

Lehtitiimissä voit osallistua lehden tekoon esimerkiksi jollain seuraavista tavoista:

  • vinkkaa hyvistä juttuideoista, uusista tuotteista, hyvistä tyypeistä haastateltaviksi
  • anna kuviasi lehden käyttöön erilaisista arkisista tilanteista (voit itse määritellä, saako niitä julkaista vain paperilehdessä vai myös nettiin ladattavissa näköisartikkeleissa)
  • tule kuvaamaan haastateltavia tai esimerkiksi tapahtumia, joista teemme juttuja lehteen (sovitut matkakulut korvataan)
  • kirjoita pieniä uutisia, tee muistiinpanoja eri tapahtumista tai seminaareista juttujen taustoiksi yms.
  • tee itsenäisesti isoja henkilöhaastatteluja tai asia-artikkeleita yms. (sovitut matkakulut korvataan)
  • oikolue ja korjaa kirjoitusvirheitä
  • etsi lähdeaineistoa

Lehti ilmestyy neljästi vuodessa ja jokaisella lehdellä on oma teemansa, joista päätetään lehtitiimissä etukäteen. Tekemisen helpottamiseksi lehdelle on määritelty numerosta toiseen toistuva konsepti eli raamit, joiden sisällöksi toimitussihteeri pyytää juttuja ja kuvia lehtiryhmäläisiltä. Ryhmäläiset voivat Facebookissa myös yhdessä ideoida, kehitellä sekä tarjota vertaisluettaviksi ja kommentoitavaksi juttujaan. Juttujen merkkimäärät ja aineistojen toimituspäivät saat toimitussihteerilta. Hänet tavoitat osoitteesta lehti (at ) adoptioperheet.fi. Yhdistyksellä on käytössä myös ammattioikolukija sekä -taittaja eli lehden tekijöille on tarjolla taustatukea ja neuvoja kirjoittamiseen ja kuvaamiseen. 

Mikäli lehden tekeminen tuntuu sinun jutultasi, ota yhteys vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriimme ja kerro hiukan itsestäsi sekä toiveistasi lehdenteon suhteen. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön. Koordinaattori lähettää sinulle vastauksena räätälöityä lisäinfoa sekä kutsun lehdentekijöiden Facebook-ryhmään. Lämpimästi tervetuloa mukaan tekemään Adoptioperheet-lehteä!

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna-Kaisa Virtanen
etunimi.sukunimi@adoptioperheet.fi/045 1869300