Olet täällä

Tiedotteet/uutiset

19.9.2017
Vapaaehtoisten päivä 18.11. Helsingissä

Adoptioperheet ry haluaa muistaa arvokkaita vapaaehtoisiaan järjestämällä koulutus- ja virkistäytymispäivän Helsingissä (Yrjönkatu 29A 00100) 18.11. kello 12-17. 

Vapaaehtoisten päivässä virkistäydytään yllätysesityksellä sekä ajankohtaisella luennolla, herkutellaan päivällisellä, jakaudutaan työpajoihin oman kiinnostuksen mukaan sekä verkostoidutaan toistemme kanssa. Tapahtuma on tarkoitettu ryhmänvetäjille, lehtitiimiläisille, nettivapaaehtoisille, vuoden 2017 maatapaamisjärjestäjille, hallituslaisille, leirikummeille, vertaisohjaajille sekä nuorisotoiminnan kehittämisryhmän jäsenille. 

Ilmoittaudu täällä!

11.9.2017
Adonuoret Tampereen Megazoneen 16.10. (K-12)

Tule mukaan pelaamaan muiden adonuorten kanssa ​Megazone-lasersotaa (Hammareninkatu 6, 33870 Tampere) ja sen jälkeen hengailemaan, katsomaan elokuvaa ja syömään pientä naposteltavaa Monitoimitalo 13:een (Satakunnankatu 13, 33100 Tampere). Tapahtuma on suunnattu 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille adonuorille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä!

1.9.2017
Perhevapaauudistus tulee!

Pitkään odotettu perhevapaauudistuksen valmistelu on käynnistetty. Adoptioperheet ry:llä on malli, joka huomioi kaikki perheet, ja saattaa adoptioperheet samalle viivalle muiden lapsiperheiden kanssa. Lue lisää mallistamme ja osallistu perheiden monimuotoisuuden huomioivaan kampanjointiin!

23.8.2017
Vertaischatteja nyt myös Tukinetissä!

Alamme järjestämään elokuussa 2017 vertaischatteja kouluikäisten adoptoitujen lasten ja nuorten vanhemmille sekä adoptoiduille nuorille. Vuoden 2017 chateista kaksi on vanhemmille ja kaksi nuorille. Katso chattien aikataulut ja lisätiedot täältä! Tule mukaan keskustelemaan muiden adoptiovanhempien ja adonuorten kanssa mielenkiintoisista teemoista!

18.8.2017
Perheaikaa-chatit käynnistyvät, tervetuloa!

Syksyn 2017 Perheaikaa-chatit alkavat tiistaina 22.8. päivähoitoa ja erityistä tukea varhaiskasvatuksessa käsittelevällä chatilla. Chatteja järjestetään tuttuun tapaan joka toinen tiistai, ja vetäjinä toimivat yhdistyksen koulutetut nettivapaaehtoiset. Lue lisää syksyn chateista ja poimi kiinnostavimmat kalenteriisi! Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden adoptio-odottajien ja adoptioperheen arkea elävien kanssa!

12.7.2017
Nuorten leffa- ja pizzapäivä Kotolassa 26.8.

Kokoonnumme adonuorten kanssa lauantaina 26.8. klo 13 tekemään pizzaa ja katselemaan elokuvaa Kotolaan (Yrjönkatu 29 A, Helsinki). Nuorisotoiminnan kehittäjä valitsee valmiiksi muutaman elokuvan, joista tapahtumaan osallistuvat äänestävät, ja eniten ääniä saanut elokuva katsotaan.

Tapahtumassa kuvataan lyhyt insertti Lotto-lähetykseen, jossa esitellään nuorisotoimintaamme. Kaksi nuorta vapaaehtoistamme ovat insertissä pääosassa. Tapahtumaan osallistuvat eivät näy kuvassa, mikäli he eivät halua.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! Lisätietoja nuorisotoiminnan kehittäjä Eliakselta, elias.helminen (at) adoptioperheet.fi

5.6.2017
Thaimaa-maatapaaminen

Kesän 2017 Thaimaa-tapaamiseen on ilmoittautumisaikaa jäljellä enää pari viikkoa, 14.6.2017 saakka. Itse tapaaminenhan on tänä kesänä Keski-Suomessa, kylpylähotelli Peurungassa Laukaassa, heinäkuun puolessa välissä 15.-16.7.2017. Osallistumismaksu 40,- /perhe. Majoituksen jokainen varaa itse, Peurungassa on normaalihintaa edullisempi hinta Thaitapaamisen osallistujille. Ohjelmassa mm. Sanna Mäkipään luento, juurimatkakertomuksia ja parkouria sekä tietenkin yhteinen thai-illallinen (thai-illalliselle ilmoittautuminen tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä, muihin ruokailumahdollisuuksiin ei tarvita ennakkoilmoittautumista, kaikki ruokailut maksetaan suoraan hotelliin). Tervetuloa kaikki Thaitapaamiseen näkemään vanhoja tuttuja ja tutustumaan uusiin!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen!  

29.5.2017
Ilmoittautuminen Lapsi ja aikuinen -leirille on nyt auennut!

Adoptioperheet ry ja Lasten Kesä ry järjestävät yhteistyössä taas supersuosion saaneen Lapsi ja aikuinen -leirin. Leiri pidetään upeassa ympäristössä, Hauhon Lomakeskuksessa, 11.-13.8. Lue leiristä lisää ja ilmoittaudu täältä! 

27.5.2017
Sote-ammattilainen, osallistu tutkimukseen!

Hyvä sosiaali- tai terveysalan ammattilainen, olisiko adoptio huostaanottoa parempi ratkaisu lapselle? Tulisiko Suomessa mahdollistaa adoption käyttö lastensuojelullisena toimenpiteenä pysyvyyden takaamiseksi lapsen elämässä?

Osallistu kyselytutkimukseen, jossa kartoitamme sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten näkemyksiä adoption käytöstä tilanteissa, joissa lapsi ei voi asua vanhempiensa luona ja joissa tällä hetkellä otetaan lapsi huostaan. Toivomme vastaajien työskentelevän lasten tai perheiden parissa. Vastaa ja kerro oma ammatillinen näkemyksesi asiaan! Kyselyyn vastaamiseksi ei edellytetä kokemusta tai tietoa adoptiosta.

Vastaaminen tapahtuu täysin anonyymisti ja kestää noin 20 minuuttia. Tutkimuksen toteuttavat Adoptioperheet ry, Lastensuojelun Keskusliitto, Pelastakaa Lapset ry ja Tampereen yliopisto.

Suurkiitos vastauksista jo etukäteen! Kysely löytyy täältä.

18.5.2017
Current Phenomena in Intercountry Adoptions -konferenssi Helsingissä 29.9.

Suomi isännöi tänä vuonna Pohjoismaisen Adoptioneuvoston (NAC) kokousta, jonka yhteydessä järjestetään kaikille avoin konferenssi perjantaina 29.9.2017 Helsingissä. NAC järjestää joka toinen vuosi konferenssipäivän, joka on suunnattu adoptio- ja lastensuojelutyön ammattilaisille, adoptoiduille ja adoptiovanhemmille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Konferenssin teemana on ”Current Phenomena in Intercountry Adoptions”, ja puhujina on tämän alan asiantuntijoita sekä Suomesta että muista maista. Konferenssikieli on englanti. Tule päivittämään ja syventämään tietojasi adoptioista, keskustelemaan ja verkostoitumaan sekä tapaamaan adoptiotoimijoita Pohjoismaista!

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät Interpedian nettisivuilta!

Sivut

Tilaa syöte Tiedotteet/uutiset