Olet täällä

Vapaaehtoisen työkalut

Tältä sivulta löydät koottuna dokumentteja ja linkkejä, jotka auttavat sinua vapaaehtoistyössäsi. 
Muiden toimijoiden laatimia oppaita, linkkejä ja dokumentteja:
  • Tiivis opas yhdistysviestijöille. Oppaan on laatinut Kansalaisareena ja siitä voi etsiä vinkkejä esimerkiksi oman paikallisryhmän, maatapaamisen tai tapahtuman viestintään. 
  • Listaus netin ilmaisista kuvatyökaluista viestintää varten. Tekstiä sisältäviä kuvia kannattaa hyödyntää erityisesti sosiaalisessa mediassa. Listan siihen soveltuvista työkaluista on laatinut viestintätoimisto Kuulu. 
  • Tekemistä lapsille. Nuorisoseurojen vinkkilistasta löydät ideoita siihen, mitä kaikkea voit puuhata lasten kanssa esimerkiksi paikallisryhmässä tai maatapaamisessa.
  • Suunnittele liikunnallisia aktiviteetteja (esim. pelejä ja leikkejä) eri-ikäisille lapsille ja nuorille Nuoren Suomen palvelun avulla.
  • Hauskaa tekemistä kaikenikäisille. Positiivarit.fi-osoitteesta löytyvä ketju, jossa ihmiset vinkkaavat hauskasta tekemisestä porukalle. Hyvä idea-aitta esimerkiksi maatapaamisen lasten ja nuorten ohjelman suunnittelijalle.
  • Turvallisuussuunnitelmapohja maatapaamisen tai muun tapahtuman järjestäjille. Pohjan on laatinut Marttaliitto.
  • Saavutettavuusopas tapahtumajärjestäjälle. Kulttuuritapahtumien järjestäjille suunnitellusta oppaasta voi poimia käytännön neuvot erilaiset kävijät huomioivaan tapahtumaan. Sisältää hyviä vinkkejä esimerkiksi adoptiomaatapaamisen järjestäjälle. Kulttuuria kaikille -palvelun, Finland Festivals ry:n ja Lasipalatsin Mediakeskus Oy:n kustantama.

Jos et löytänyt täältä etsimääsi, ota yhteys vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin. Autan mielelläni!

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna-Kaisa Virtanen
etunimi.sukunimi@adoptioperheet.fi/045 1869 300