Olet täällä

Vapaaehtoiset

Adoptioperheet ry:n vapaaehtoiset pyörittävät suurinta osaa Adoptioperheiden toiminnasta. Tule sinäkin mukaan!

Toimintamme laajuuden salaisuus on yli sadan vapaaehtoisen porukka, joka mahdollistaa valtakunnallisen vertaistuen saannin. Ympäri Suomen kokoontuvat vertaisryhmät, vuosittaiset adoptiomaatapaamiset, chatkeskustelut Perheaikaa.fi-sivustolla, Adoptioperheet-lehti ja yhdistyksen hallitus pyörivät kaikki vapaaehtoisten voimin. Tukena vapaaehtoisilla on Helsingin toimistolla työskentelevä kokopäiväinen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, joka tarjoaa koulutusta, tuottaa tukimateriaalia, tiedottaa ja luo yhteyksiä vapaaehtoisten välille. 

Mukaan vapaaehtoistoimintaamme on tervetullut jokainen, joka kokee adoptioasiat omakseen ja haluaa vertaistuesta nauttimisen lisäksi olla mukana luomassa muille mahdollisuuksia sen saamiseen. Emme edellytä valmiita taitoja, sen sijaan tarjoamme mahdollisuuden kehittää itseä ja oppia uutta vapaaehtoistyön kautta. 

Vapaaehtoiseksi voit ryhtyä koska tahansa jättämällä yhteystietosi oikealta löytyvän oranssin laatikon kautta. Mainitsethan viestikentässä kiinnostuksesi vapaaehtoistoimintaan, niin tiedämme, mitä yhteydenottosi koskee. Voit myös laittaa sähköpostia/soittaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille. Vasemmalla olevasta valikosta pääset tutustumaan tarkemmin yhdistyksessä toimivien vapaaehtoisten työnkuviin.

Tarjoamme joustavasti tukea myös esimerkiksi itse ideoituihin tapahtumiin ja luentoihin. Vapaaehtoisemme ovat omatoimisesti järjestäneet mm. viikonlopun mittaisen perheleirin, parituntisen tilaisuuden tutustua lapsen kantamiseen kantoliinan tai -repun avulla, psykologin luennon vanhemmille arki-iltana sekä päivän mittaisen seminaarin adoption, juurten etsinnän ja sosiaalisen median suhteesta. Yhdistys voi esimerkiksi lähettää sähköpostitse mainoksen tapahtumastasi tietyn maantieteellisen alueen sisällä asuville jäsenille sekä vinkata siitä sosaalisen median kanavilla ja kuukausittaisessa jäsenkirjeessä. Neuvomme mielellämme myös yleisissä tapahtuman järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Tervetuloa mukaan tasoittamaan adoptiopolkuja! 

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna-Kaisa Virtanen, etunimi.sukunimi@adoptioperheet.fi/045 1869300

 

Haluatko vapaaehtoiseksi?

Ota yhteyttä lomakkeella