Läheiselle

Hyvä adoptoidun tai adoptioperheen läheinen!

Hyvä adoptoidun tai adoptioperheen läheinen!

Mukavaa, että olet kiinnostunut hankkimaan lisää tietoa adoptiosta. Jos sinulla on aikaa vain vähän, lue nämä 6 teesiä läheiselle. Olemme toteuttaneet kohderyhmämme pyynnöstä oppaan adoptioperheen läheisille, josta voit lukea miten helpottaa lähipiiriisi adoptoidun lapsen sopeutumista.

Joskus voi olla vaikeaa tietää, mikä johtuu adoptiosta, ja mikä taas on lapsen persoonallisuutta tai kenties joku diagnosoitu tila. Voi olla, että tuntemasi adoptiovanhemmat toimivat hieman toisin kuin muiden samanikäisten vanhemmat. Siihen on yleensä perustelut, mutta aina ei ole aikaa tai voimia selittää niitä ympäristölle.

Jokaisen adoptoidun tarina on omanlaisensa – aikaisemmin adoptiosta ei puhuttu yhtä avoimesti, joillekin adoptiotausta on saattanut selvitä yllätyksenä vasta kypsällä iällä. Vaikka olisikin saanut tietoa omasta taustastaan, erilaiset elämäntilanteet voivat laukaista ensimmäistä kertaa tai uudelleen pelkoa hylkäämisestä, tai epävarmuutta omasta identiteetistä.

Lisätietoa adoptiosta löydät sivuiltamme ja Hyvakysymys.fi -palveluun luomistamme sisällöistä. Saatat olla kiinnostunut myös tuottamiemme videoiden sisällöstä.

Myös meihin voi olla yhteydessä tai adoptiokuraattoriin (Yhteiset Lapsemme ry), jos sinulla on kysymyksiä adoptioon liittyen.

Olethan tietoinen, että voit saada lisätietoa ja kontakteja myös liittymällä yhdistyksemme jäseneksi. Samalla tuet toimintaamme ja autat meitä parantamaan adoptioperheiden asioita painokkaammin.

X