Kotimaapäivä

Toivotamme kotimaan adoptoidut ja heidän perheensä lämpimästi tervetulleiksi touhupäivään ja asiantuntijaluentoon Helsingissä, Konalan HopLopissa lauantaina 16. marraskuuta 2019!

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kotimaan adoptoiduille ja heidän perheilleen, jotka ovat kiinnostuneet toiminnastamme, kuulemaan asiantuntijoiden adoptioaiheisia luentoja, verkostoitumaan vertaistensa kanssa tai muuten vaan viettämään aikaa yhdessä HopLopin koko perheen seikkailupuistossa!

Tällä kertaa kutsumme paikalle vain kotimaaperheitä, jotta tilaisuudessa voisi syntyä juuri kotimaavertaiskontakteja. Paikalla on myös vapaaehtoistoiminnan koordinaattorimme Elias Helminen, joka voi kertoa lisää yhdistyksen tarjoamasta tuesta paikallisryhmien tai omien tapahtumien järjestämiseen.

Ohjelmaan kuuluu vapaata touhuamista, jota perheen pienemmät voivat jatkaa henkilökuntamme ja/tai leirikummiemme ohjauksessa vanhempien osallistessa luennoille.

Päivän asiantuntijasisältö on räätälöity niiden kotimaan adoption erityiskysymysten ympärille, joita ensimmäinen adoptiotaustan tunnistanut kouluterveyskysely toi esiin (lue lisää: Adoptoitujen nuorten hyvinvointi, Kouluterveyskyselyssä 2017). Syksyyn mennessä saamme jo uusiakin tuloksia, joita esittelee tutkija Lilli Hedman THL:sta. Psykologi Leea Mattila vastaa kouluterveyskyselyn haasteisiin ja antaa tukea vanhemmuuteen. Ilmoittautumisen yhteydessä hänelle voi jättää myös toiveita alustuksen sisältöön.

Kotimaapäivään osallistuminen on maksutonta jäsenillemme, joten kannattaa liittyä mukaan toimintaamme!

Tapahtuma on maksuton jäsenillemme, joten suosittelemme yhdistykseen liittymistä! Samalla saatte tietoa muista järjestämistämme tapahtumista sekä ajankohtaisista aiheista.

Ei-jäseniltä veloitetaan tapahtumasta omakustannehinta.

HopLopin kanssa tapahtumaan sovitut lasten hinnastot ovat seuraavat. Vanhempien osallistuminen tapahtumapuistoon kuuluu lasten rannekkeen hintaan.

Elämysranneke 1-2 -vuotiaalle 7,90€ / henkilö
Elämysranneke yli 3-vuotiaalle 11,90€ / henkilö
Kiipeilyranneke yli 3-vuotiaalle 20€ / henkilö

Luento 25€ / aikuinen.
Ruokailu 5,50€ / henkilö.

Maksut laskutetaan sähköpostitse ennen tapahtumaa ilmoitettuun osoitteeseen. Rannekkeet luovutetaan paikan päällä maksukuittia tai mobiilisuoritusta vastaan.

Olemme neuvottelemassa alennuksia majoituksista pääkaupunkiseudulla. Ota yhteyttä toimistoon.

Päivän ohjelma (mahdollisista muutoksista ilmoitamme etukäteen ilmoittautuneille osallistujille sähköpostitse):

10.00 Tervetulosanat ja yhdistyksen esittely
Anu Uhtio, Adoptioperheet ry:n toiminnanjohtaja
Pauliina Pulkkinen, Adoptioperheet ry:n hallituksen puheenjohtaja

10.20 Rannekkeiden jako ja HopLopin riemuihin siirtyminen

11.30 Adoptioperheet ry:n mentori- ja nuorisotoiminnan Q&A

12.00 Lounas

12.45 THL:n kouluterveyskyselyn viimeisimmät tulokset
THL:n asiantuntija Lilli Hedman esittelee tuoreimmat tulokset 

13.30 Leea Mattila 
Psykologi, Theraplay-vuorovaikutusterapeutti Leea Mattila vastaa osallistujien etukäteen lähettämiin kysymyksiin ja esittelee mentalisaatioteorian ajatuksia vanhemmuuden tueksi

14.30 Keskustelua päivän aiheista
Paneelissa keskustellaan päivän teemoista kokemusasiantuntijoiden ja yleisön kesken

15.10 Kahvit ja kiitossanat

15.45 Tilaisuuden lopetus ja HopLopin riemujen jatkonauttiminen

X