Hae mentoria

Kaipaisitko mentorin tukea?

”Kuulin erään tutun puhuvan mentoritoiminnasta ja se herätti mielenkiintoni. Tutustuin toimintaan ja päätin hakea mukaan. Kaipasin vertaista juttuseuraa, jonka kanssa voisin kahden kesken, luottamuksellisesti pallotella ajatuksia ja saada tukea omiin pohdintoihin. Jonkun, jolla olisi samankaltaisia kokemuksia takataskussaan ja ymmärtäisi mistä puhun. Alkuun minua hieman jännitti, mutta nyt en voisi olla tyytyväisempi, että lähdin mukaan. Toiminta oli erittäin hyvin järjestetty ja mentorini mahtava. Olen saanut juuri sitä tukea mitä kaipasinkin ja tapaamiset ovat olleet erittäin mukavia ja rentoja. Tiedän, että voin jutella hänelle kaikesta, huoletta. Mentorini on ollut minulle oma kanssakulkija ja luottotyyppi!”  

Kaipaisitko vertaista juttukaveria, jonka kanssa voit luottamuksellisesti jakaa ajatuksia ja pohdintoja adoptioon ja elämääsi liittyen? Mentoroinnin peruspilarina toimii aikuisten adoptoitujen sekä adoptioperheiden kokemusasiantuntijuus. Mentorit ovat täysi-ikäisiä, tehtäväänsä perehdytettyjä, luotettavia, välittäviä vierellä kulkijoita, jotka oman kokemuspohjansa kautta tarjoavat tukea arjessa tai omassa elämässä pohdituttaviin asioihin. Mentorit toimivat tavallisen ihmisen taidoin ja tavoin, eikä heidän tarjoaman tuen ole tarkoitus korvata ammattilaisten tukipalveluita. Mentorointi tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa ja jakaa ajatuksia luotettavan vertaisen kanssa, joka ymmärtää mistä puhut. Mentoroitavaksi voivat hakeutua eri ikäiset adoptoidut, adoptiovanhemmat tai -odottajat, joka toivovat henkilökohtaista vertaistukea  ja jonkun, jonka kanssa jutella luottamuksellisesti. Toimintaan voi hakeutua myös pariskuntana tai perheenä. Mentoripari tapaa toisiaan noin kerran kuussa, mutta toimintamallia sovelletaan aina aktorin toiveisiin ja tuen tarpeeseen sopivaksi. Toiminta on maksutonta.

Hakuprosessin kulku

  1. Täytä hakemuslomake

Täytä hakemuslomake sivuillamme huolellisesti ja kerro meille itsestäsi. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. 

  1. Odota yhteydenottoa

Työntekijämme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse ja sopii kanssasi puhelinhaastattelun ajankohdan, jossa kartoitetaan toiveitasi ja odotuksiasi toimintaan liittyen.

  1. Puhelinhaastattelu

Haastattelun aikana juttelet luottamuksellisesti työntekijän kanssa ja kerrot mm. tuen tarpeestasi sekä toiveistasi ja odotuksistasi toimintaan liittyen. Työntekijä kertoo myös sinulle puhelun yhteydessä lisää toiminnan raameista, mentorin roolista ja mentorisuhteesta. Keskusteluun on hyvä varata n. 30 minuuttia aikaa. 

4. Matchaus

Pyrimme löytämään kaikille hakijoille juuri heille sopivan mentorin. Kun matchi löytyy, ottaa työntekijämme sinuun yhteyttä ja kertoo sinulle mentoriehdotuksesta. Jos ehdotus on mieleinen, sovitaan aloituskeskustelun ajankohdasta. 

5. Aloituskeskustelu

Aloituskeskustelu pidetään joko Adoptioperheet ry:n toimistolla Helsingissä tai videopuhelun välityksellä. Tapaamisessa paikalla ovat mentori/mentorit, aktori tai aktorit sekä toiminnan työntekijä. Tapaamisen aikana mentoripari tutustuu toisiinsa ja mietimme yhdessä parin tai pienyhmän mentoritoiminnan raameja, tavoitteita ja yhteisiä pelisääntöjä. Työntekijä soittaa myös sinulle seurantapuhelun ensimmäisten tapaamisten jälkeen sekä toiminnan ollessa puolivälissä, kysyäkseen kuulumisia. Toiminnan loppuessa tapaavat kaikki osapuolet jälleen yhdessä lopetuskeskustelun merkeissä. 

6. Toiminta alkaa

Aloituskeskustelun yhteydessä sovitte ajankohdan teidän ensimmäiselle yhteiselle tapaamiselle. Jokainen mentorisuhde on omanlaisensa ja rakennatte siitä teidän näköisen yhdessä mentorin tai mentorien kanssa. Mukavia ja antoisia hetkiä mentoroinnin parissa!

X