Mentoreiden rekrytointi ja koulutus

Mentoreiden rekrytointiprosessi on kaksivaiheinen ja hakijat haastatellaan puhelimitse ennen koulutusta. Perehdytyskoulutuksia järjestetään valtakunnallisesti sekä suomeksi että ruotsiksi kaksi kertaa vuodessa. Pyrimme järjestämään koulutuksia kolmella eri paikkakunnalla sekä keväällä, että syksyllä, joista ainakin yksi on ruotsinkielinen tai kaksikielinen.  Koulutusten paikkakunnat valikoituvat osallistujien asuinpaikkakuntien mukaan. Koulutus on yhden viikonlopun kestävä (7+7h) ja yhteinen sekä adoptoiduille, että adoptiovanhemmille. Koulutus on interaktiivinen, reflektiivinen ja osallistava ja viikonlopun aikana osallistujat pääsevät itse keskustelemaan, pohtimaan ja tekemään harjoituksia yhdessä. Koulutus on maksuton. 

Koulutuksen tavoite on taata kaikille osallistujille tasapuoliset lähtökohdat mentorina toimimiseen. Koulutuksen jälkeen mentorilla on välineitä aktorin kanssa työskentelyyn, mentorin roolin omaksumiseen ja siinä kehittymiseen. Mentori oppii tiedostamaan omat voimavaransa sekä huolehtimaan niistä. Lisäksi mentorit saavat tietotaitoa kohderyhmän sekä ihmisen kohtaamisen kannalta olennaisiin teemoihin.

Mentoriksi valituksi tuleminen edellyttää koulutukseen osallistumista kokonaisuudessaan, jotta kaikilla osallistujilla on samat valmiudet mentorina toimimiseen.  Koulutus on osa rekrytointiprosessia, jonka takia koulutukseen ei valitettavasti ole mahdollista osallistua etänä. 

Osallistujille tarjotaan koulutuksen yhteydessä aamiainen, lounas sekä iltapäiväkahvit. Ilmoitathan mahdollisesta erikoisruokavaliosta (kasvis/vegaani, gluteeniton, laktoositon) hakemuslomaketta täyttäessä.  Adoptioperheet ry tarjoaa tarvittaessa osallistujille majoituksen Omena-hotellissa, kahden hengen huoneissa. Pitkämatkalaisille korvataan myös matkakulut, halvimman kulkuneuvon mukaan. Matkalasku-lomakkeita jaetaan koulutuksissa. 

Koulutukseen osallistuminen ei vielä sitouta osallistujia toimintaan. Koulutuksen aikana osallistujat ehtivät vielä tunnustella onko toiminta heille soveltuva. 

Koulutuksen teemat

  • Adoptioperheet ry, vapaaehtoistyö sekä mentorointi toimintamallina
  • Adoptioperheet ry:n mentoritoiminta
  • Avoimuus adoptiossa – adoption jälkeinen tuki ja juurten merkitys
  • Kohtaamisen taito – uskalletaan puhua mielenterveydestä
  • Mentorisuhteen haasteet
  • Mentorointi kokemuksena- kokemusasiantuntijan näkökulma
  • Dialoginen kohtaaminen: miten olla, puhua ja kuunnella?
  • Omat kokemukset, voimavarat ja rajat työskentelyssä aktorin kanssa

Tulevat koulutukset

KEVÄT 2020

8.–9.2.2020 HELSINKI
7.–8.3.2020 TURKU
4.–5.4.2020
 OULU
16.–17.5.2020 TAMPERE

Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse, jos sinulla on kysymyksiä tai haluat keskustella hankkeesta.

Hae mentoriksi tämän linkin kautta.

X