Verkossa

Webinaarit ja vertaischatit mahdollistavat vertaisuuden pitkienkin etäisyyksien päästä ja esimerkiksi silloin, kun arki tai elämäntilanne tuo haasteita livetapahtumiin ja -tapaamisiin osallistumisen kanssa. Vertaischatit ovat myös aina anonyymejä.

Järjestämme useita kertoja vuodessa webinaareja adoptoiduille, adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja usein mukaan ovat tervetulleita myös adoptoitujen läheiset.

Järjestämme vertaischatteja adoptiovanhemmille sekä -odottajille Tukinet-alustalla vapaaehtoistemme vetäminä. Lue lisää alempaa ja tule mukaan!

Webinaarit

Järjestämme säännöllisesti webinaareja niin adoptoiduille, adoptiovanhemmille kuin -odottajillekin erilaisista adoptioon liittyvistä teemoista. Myös adoptoitujen läheiset ovat usein tervetulleita mukaan.

Osa webinaareistamme on taltioitu ja löydät ne YouTube-kanavaltamme. Osa taltioinneista on näkyvillä kaikille ja osa vain jäsenillemme. Mikäli olet jäsenemme ja maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksun ota yhteyttä toimistollemme, niin lähetämme linkit vain jäsenillemme tarkoitettuihin sisältöihin (mm. vuoden 2020 keväällä järjestetyt Building Resilience -webinaarisarjan taltioinnit). Muista myös laittaa kanava seurantaan, niin saat ilmoituksen aina, kun julkaisemme kanavalle uutta sisältöä.

Tulossa olevat webinaarit 2024

Rasismi ja lapsen kokemus

Aika: Tiistai 9.4. klo 17.30-19.30

Lisätietoa: Miten suhtautua lapsen kokemaan rasismiin? Miten samaistua lapsen tunteisiin ja auttaa selviytymään rasistisista kokemuksista? Millä tavalla lasta voi valmistaa rasistisia tilanteita varten ja mikä suojaa lasta niiden vaikutuksilta?

Monikulttuurisuuden ja yhdenvertaisuustyön asiantuntija Heidi Karvonen johdattelee webinaarin osallistujat näiden kysymysten äärelle keskustelevalla otteella. Karvonen on kouluttanut eri tahoja rasismiin liittyen ja hyödyntänyt koulutuksissaan sekä oman henkilökohtaisen elämän että työkokemuksen kautta karttuneita tosielämän tarinoita ja tilanteita.

Webinaari on suunnattu sekä adoptiovanhemmille että odottajille, mutta myös adoptoidut ovat tervetulleita osallistumaan.

Ilmoittaudu tästä linkistä.

Vertaischatit

Vertaischatit ovat suunnattu adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja ne tarjoavat matalan kynnyksen vertaisuutta anonyymisti. Chatteja järjestetään noin kerran kuukaudessa Tukinet-alustalla ja niitä vetävät Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Näet tulossa olevat chatit täältä Tukinetin verkkosivuilta ja osallistuminen tapahtuu samasta paikasta. Muistathan rekisteröityä täällä Tukinettiin ennen chattiin osallistumista. Tervetuloa mukaan chattailemaan!

Aiemmin chatteja järjestettiin Perheaikaa-alustalla, jotka ovat korvautuneet nykyisellä Hyvä kysymys -alustalle. Siirrämme ja luomme pikkuhiljaa lisää sisältöjä myös Hyvä kysymys -sivustolle.

Kevään 2024 ryhmächatit

Ti 13.2. klo 18.00-19.30 Adoptiolapsen kaverisuhteet

Tule mukaan keskustelemaan anonyymisti vertaisten kanssa! Mukana chatissa ovat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Kirjaudu Tukinetiin ja osallistu tästä linkistä.

Ti 19.3. klo 18.00-19.30 Kotimaan adoptio

Miten adoptio näkyy perheenne arjessa? Entä miten se näkyy lähipiirille? Miten teillä kerrotaan lapselle adoptiosta tai mitä kokemuksia teillä on yhteydenpidosta biovanhempiin tai -sukuun? Tule jakamaan omia ajatuksiasi anonyymisti sekä kysymään mieltäsi askarruttavia asioita. Mukana chatissa ovat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Kirjaudu Tukinetiin ja osallistu tästä linkistä.

Ke 24.4. klo 18.00-19.30 Adoptio-odotus

Miten kertoa läheisille adoptio-odotuksesta? Kuinka valmistautua lapsen tuloon? Tervetuloa keskustelemaan aiheesta! Mukana chatissä ovat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Kirjaudu Tukinetiin ja osallistu tästä linkistä.

Ti 14.5. klo 18.00-19.30 Ensimmäiset vuodet adoptioperheenä

Tule mukaan keskustelemaan anonyymisti vertaisten kanssa! Mukana chatissa ovat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Kirjaudu Tukinetiin ja osallistu tästä linkistä.

 • Altti Rannikko
  Altti Rannikko Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö adoptiovanhempien ja -odottajien sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 186 9300

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Vertaistoiminnan asiantuntija

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen aikuisten toiminnan sekä heidän vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X