Adoptionilo

Arki koostuu pienistä iloa tuovista hetkistä, sellaisista kuin kiireetön yhteinen hetki perheen kanssa aamupalapöydässä. Kiireiden keskellä on välillä vaikea muistaa iloita pienistä hetkistä. Haluamme nyt rohkaista sinua, jonka elämää adoptio koskettaa jollakin tavalla – kerro mikä tuo sinulle iloa adoptioarjessasi!

Mikä #adoptionilo -viikko?

Jo neljättä kertaa järjestettävä #Adoptionilo -viikko 9.–15.3.2020 nostaa adoptioarjen iloisia hetkiä sosiaaliseen mediaan. Samalla viikolla vietetään myös Adoptoitujen päivää 13. maaliskuuta.

Kampanjan tarkoituksena on tuoda esille, että elämä adoptioperheissä on samanlaista elämää kuin muissakin perheissä iloineen ja suruineen.  Kannustamme adoption koskettamia – niitä noin 30.000 adoptoitua ja heidän läheisiään – jakamaan ilonpilkahduksia tunnisteilla #adoptionilo ja #adoptionsglädje, ja tänä vuonna toista kertaa myös englanninkielisellä #adoptionjoy muiden pohjoismaisten adoptiotoimijoiden liittyessä mukaan.

Adoptoitujen, adoptiovanhempien tai isovanhempien jakamien kuvien ja tarinoiden myötä välittyy ilon hetkiä tavallisissa suomalaisissa perheissä, joihin voi samaistua. Adoptio on yksi tapa tulla perheeseen tai perustaa perhe.

Adoptio on osa tuhansien suomalaisten perheiden elämäntarinaa. Vuoden 1985 jälkeen Suomeen on adoptoitu noin 5 000 lasta ulkomailta. Kotimaisen adoption historia on pidempi, ja se koskettaa vielä useampia perheitä monen vuosikymmenen ajalta.

Kutsumme mukaan kaikki, joita adoptio jollain tavalla koskettaa – osallistu #Adoptionilo -viikkoon ja jaa iloa!

Tapoja osallistua adoptionilon levittämiseen:

  • Jaa Adoptioperheet ry:n ja muiden adoptiotoimijoiden (Interpedia ry, Pelastakaa Lapset ry, Yhteiset Lapsemme ry) postauksia sosiaalisessa mediassa käyttäen tunnistetta #adoptionilo.
  • Jaa itse ottamasi kuva tunnisteella #adoptionilo Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Kirjoita kuvan kaveriksi lyhyt kuvaus siitä, mikä sinulle tuo iloa omassa, adoption koskettamassa arjessasi!
    Muista asettaa päivitys (Facebookissa) julkiseksi, mikäli haluat sen olevan jaettavissa.
    Jos itsestä kertominen tai lapsen kuvan julkaiseminen sosiaalisessa mediassa pohdituttaa, kannattaa tutustua laatimaamme Adoptioperhe mediassa -oppaaseemme. Halutessasi voit hyvin julkaista kuvan, jossa näkyy perheenjäsenten sijaan lelujen valloittama olohuone,
    lapsen piirrustus, kaunis maisema tai vastapaistetut sämpylät – mikä sinua arjessasi piristääkään! Voit myös julkaista kuvan, jossa on lapsen hassu lausahdus tai iloa tuova muisto – tapahtui hakumatkalla…- adoptiotaipaleelta.
  • Tarjoudu haastateltavaksi viikolla 11/2020 siitä, miten adoptio koskettaa sinua! Mediaoppaamme voi olla avuksi päätöksen teossa!

Autamme mielellään median edustajia löytämään adoptioperheitä tai adoptoituja haastateltaviksi. Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

X