Adoptionilo

Arki koostuu pienistä hetkistä, sellaisista kuin kiireetön yhteinen hetki perheen kanssa aamupalapöydässä. Kiireiden keskellä on välillä vaikea muistaa iloita näistä pienistä hetkistä. Haluamme nyt rohkaista sinua, jonka elämää adoptio koskettaa jollakin tavalla, kertomaan mikä on parasta juuri sinun adoptioarjessasi!

Mikä #adoptionilo-viikko?

Jo kolmatta kertaa järjestettävä #Adoptionilo-kampanja 11.–17.3.2019 nostaa adoptioarjen hetkiä sosiaaliseen mediaan. Samalla viikolla vietetään myös Adoptoitujen päivää 13. maaliskuuta.

Kampanjan tarkoituksena on tuoda esille, että elämä adoptioperheissä on samanlaista elämää kuin muissakin perheissä iloineen ja suruineen.  Kannustamme adoption koskettamia – niitä noin 30.000 adoptoitua ja heidän läheisiään – jakamaan ilonpilkahduksia tunnisteilla #adoptionilo ja #adoptionsglädje, ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös englanninkielisellä #adoptionjoy muiden pohjoismaisten adoptiotoimijoiden liittyessä mukaan.

Adoptio on osa tuhansien suomalaisten perheiden elämäntarinaa. Vuoden 1985 jälkeen Suomeen on adoptoitu noin 5 000 lasta ulkomailta. Kotimaisen adoption historia on pidempi, ja se koskettaa vielä useampia perheitä monen vuosikymmenen ajalta.

Elämä adoptioperheissä on usein aika tavallista arkea, johon liittyy myös paljon iloa – iloa perheestä, pienistä yhteisistä hetkistä. Adoptoitujen ja adoptiovanhempien jakamien kuvien ja tarinoiden myötä välittyy ilon hetkiä tavallisissa suomalaisissa perheissä, joihin voi samaistua. Adoptio on yksi tapa tulla perheeseen tai perustaa perhe.

Kutsumme mukaan kaikkia, joita adoptio jollain tavalla koskettaa!

Tapoja osallistua adoptionilon levittämiseen:

  • Jaa Adoptioperheet ry:n ja muiden adoptiotoimijoiden postauksia sosiaalisessa mediassa käyttäen tunnistetta #adoptionilo.
  • Jaa itse ottamasi kuva tunnisteella #adoptionilo Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Kirjoita kuvan kaveriksi lyhyt kuvaus siitä, mikä sinulle aiheuttaa iloa omassa, adoption koskettamassa arjessasi!
    Muista asettaa päivitys (Facebookissa) julkiseksi, mikäli haluat sen olevan jaettavissa.
    Jos itsestä kertominen tai lapsen kuvan julkaiseminen sosiaalisessa mediassa pohdituttaa, kannattaa tutustua laatimaamme Adoptioperhe mediassa -oppaaseemme. Halutessasi voit hyvin julkaista kuvan, jossa näkyy perheenjäsenten sijaan lelujen valloittama olohuone, kaunis maisema tai vastapaistetut sämpylät – mikä sinua arjessasi piristääkään!
  • Tarjoudu haastateltavaksi viikolla 11/2019 siitä, miten adoptio koskettaa sinua! Mediaoppaamme voi olla avuksi päätöksen teossa!

Autamme mielellään median edustajia löytämään adoptioperheitä tai adoptoituja haastateltaviksi. Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

X