Adoptioperheet ry:n saavutettavuusseloste

Adoptioperheet ry on sitoutunut takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Saavutettavuusdirektiivin tarkoituksena on varmistaa, että verkkosivut ja niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voi käyttää niitä ja ymmärtää, mitä sivuilla sanotaan.

Adoptioperheet ry:n saavutettavuusseloste koskee sivustoa www.adoptioperheet.fi.

Sivustomme on julkaistu 26.05.2018. Lain saavutettavuusvaatimukset tulevat voimaan 23.9.2020. Saavutettavuusarvointi on tehty ja seloste laadittu syksyllä 2020. Sivuston arviointi ja laadinta tehtiin oman henkilökunnan kesken ja verkkosivuston teknisestä ylläpidosta vastaavan yrityksen avulla.

Adoptioperheet ry:n tavoitteena on taata teknisesti saavutettavat, sisällöllisesti ymmärrettävät ja käyttöliittymältään selkeät ja helppokäyttöiset verkkosivut kaikenlaisille käyttäjille.

Sivustomme täyttää kriittiset vaatimukset.

Olemme lisänneet verkkosivuillemme sovelluksen UserWay, jonka avulla sivujemme tekninen saavutettavuus paranee. Sen avulla voi muun muassa parantaa kontrastia ja parantaa linkkien erottavuutta.

Olemme havainneet seuraavanlaisia puutteita:

Valikon kieliversiot
Verkkosivujen valikot eivät ole yhteneväiset kieliversioissa ruotsi ja englanti. Sivuja käännetään resurssien mukaan ja lisätään valikkoon sitä mukaa.

Linkit
Kaikkien linkkien tarkoitus ei selviä eikä niitä ole riittävän selkeästi erotettu tekstistä.
Sivusto käydään tältä osin läpi vuoden 2020 loppuun mennessä ja asia korjataan.

Saavuttamattomat pdf-liitteet
Osa liitteistä on saavuttamattomia. Tämä koskee erityisesti vanhempia liitteitä. Uusien osalta pyrimme saavutettaviin liitteisiin.

 

Anna palautetta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit lähettää palautetta joko tällä verkkolomakkeella

laittaa yhdistykselle sähköpostia toimisto (at) adoptioperheet.fi

tai soittaa viestintä- ja järjestösihteeri Lotta Ventelä 045 233 0430 .

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta Adoptioperheille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

X