Vapaaehtoisuus

Monipuolinen ja valtakunnallinen tarjontamme on vapaaehtoistemme ansiota! He jakavat kokemustaan, osaamistaan ja aikaansa monin eri tavoin.

Mukaan vapaaehtoistoimintaamme on tervetullut jokainen, joka kokee adoptioasiat omakseen ja haluaa vertaistuesta nauttimisen lisäksi olla mukana luomassa muille mahdollisuuksia sen saamiseen. Emme edellytä valmiita taitoja, sen sijaan tarjoamme mahdollisuuden kehittää itseä ja oppia uutta mielekkään vapaaehtoistoiminnan kautta.

Mitä voit tehdä vapaaehtoisena?

Tehtäviä on erilaisia – toistuvia, kertaluonteisia ja kaikenlaista siltä väliltä.

Meillä on ryhmänvetäjiä, jotka vastaavat ympäri Suomen kokoontuvien vertaisryhmien kokoonkutsumisesta, tiedottamisesta ja raportoinnista toimistolle. Vuosittaiset maatapaamiset järjestää (usein vaihtuva) joukko vapaaehtoisia, jotka jakavat tehtävät keskenään. Meillä on verkkovapaaehtoisia, jotka vetävät chatteja erilaisista adoptioon liittyvistä aiheista kotoa käsin. Meillä on etätpaamisten vetäjiä, jotka voivat vetää esimerkiksi nuorten tai aikuisten adoptoitujen etätapaamisia Zoom-alustalla, jonka tarjoamme käyttöön. Meillä on ihmisiä, jotka kuvaavat, kääntävät, tai kirjoittavat jäsenlehteemme. Meillä on adoptoitujen toimintaa kehittävät kehittämisryhmät adoptoiduille nuorille ja aikuisille, jotka kokoontuvat noin kerran vuodessa. Meillä on vaikuttamisesta noin kuusi kertaa vuodessa kokoustava hallitus, joka linjaa yhdistyksemme suuret linjat ja toiminnan painotukset.

Tukena vapaaehtoisillamme on Helsingin toimistollamme työskentelevä kokopäiväinen vapaaehtoistoiminnan asiantuntija sekä adoptoitujen vertaistoiminnasta vastaava projektipäällikkö. He tarjoavat koulutusta, tuottavat tukimateriaalia, tiedottavat ja luovat yhteyksiä vapaaehtoistoisten välille.

Vapaaehtoiseksi voit ryhtyä koska tahansa jättämällä yhteystietosi oheesta löytyvän nappulan kautta. Voit myös laittaa sähköpostia / soittaa vapaaehtoistoiminnan asiantuntijalle tai muille yhdistyksen vapaaehtoisista vastaaville työntekijöille, joiden yhteystietoja löydät sivun alalaidasta.

Vapaaehtoisroolit

Apua ja tukea

Tarjoamme joustavasti tukea myös esimerkiksi itse ideoituihin tapahtumiin ja luentoihin.

Vapaaehtoisemme ovat omatoimisesti järjestäneet mm. viikonlopun mittaisen perheleirin, parituntisen tilaisuuden tutustua lapsen kantamiseen kantoliinan tai -repun avulla, psykologin luennon vanhemmille arki-iltana sekä päivän mittaisen seminaarin adoption, juurten etsinnän ja sosiaalisen median suhteesta. Yhdistys voi esimerkiksi lähettää sähköpostitse mainoksen tapahtumastasi tietyn maantieteellisen alueen sisällä asuville jäsenille sekä vinkata siitä sosiaalisen median kanavilla ja kuukausittaisessa jäsenkirjeessä. Neuvomme mielellämme myös yleisissä tapahtuman järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä!

 • Jonas Hjärtberg
  Jonas Hjärtberg Nuorisotoiminnan koordinaattori

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten sekä heidän vapaaehtoistoiminnan osalta
  040 612 904

 • Satu Lehtinen
  Satu Lehtinen Mentoritoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö mentoritoiminnan ja mentoreiden vapaaehtoistoiminnan osalta
  050 543 2674
  Varaa Teams-tapaaminen

 • Altti Rannikko
  Altti Rannikko Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö adoptiovanhempien ja -odottajien sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 186 9300

X