Hallitus

Adoptioperheet ry:n hallitus

Vuoden 2020 hallitus valittiin syyskokouksessa 15.12.2019. Hallituksen puheenjohtajajaksi valittiin Pauliina Pulkkinen (Helsinki) ja varapuheenjohtajaksi Laura Paloposki (Espoo). Hallituksen jäseniksi valittiin Saku Jokisalo (Vantaa, uusi), Joonas Lyytinen (Helsinki), Seija Mononen (Helsinki), Piia Vanhatalo (Helsinki) ja Leena Virtanen (Helsinki), sekä varajäseniksi Tiina Kröger (Hämeenlinna) ja Sabina Söderlund-Myllyharju (Espoo).

 • Pauliina Pulkkinen
  Pauliina Pulkkinen puheenjohtaja

  Ammatti: viestintä- ja yhteistyöjohtaja

  Adoptio: Minulla on kaksi lasta Etelä-Afrikasta.

  ”Adoptioperheiden tasa-arvoinen kohtelu on tärkeää, onpa kyseessä sitten vanhempainvapaat, vakuutukset, perustuslaki ja presidentin syntyperä tai mahdollisuus saada lapsen erityisyyden vaativaa apua. Haluan myös, että adoptiosta tulee Suomessakin osa lastensuojelua.

 • Laura Paloposki
  Laura Paloposki Varapuheenjohtaja

  Ammatti: yrittäjä ja liikkeenjohdon konsultti

  Adoptio: Kahden kotimaasta adoptoidun lapsen, ekaluokkalaisen ja päiväkoti-ikäisen,  onnellinen äiti.

  ”Mahdollisuus hyödyntää perhevapaita

 • Saku Jokisalo
  Saku Jokisalo Hallituksen jäsen

  Ammatti: koordinaattori

  Adoptio: kotimaan adoptoitu

  ”Adoptio on tuonut minut tähän ja tehnyt minusta sen ihmisen, joka olen. Kaksi vuotta sain tehdä Adoptioperheet ry:n toimistolla työtä adoptoitujen, adoptioperheiden, -vanhempien ja adoptiota odottavien paremman tulevan puolesta. Olemme päässeet eteenpäin, mutta työ yhdenvertaisuuden eteen jatkuu vielä!”

 • Joonas Lyytinen
  Joonas Lyytinen Hallituksen jäsen

  Ammatti: liiketoiminnan kehitysjohtaja

  Adoptio: Etelä-Afrikasta adoptoitujen esiteinin ja teinin isä.

  Minulla on työn kautta kokemusta teknologian hyödyntämisestä myös kolmannen sektorin toiminnoissa. Poliittisesta toiminnasta suhdeverkostoja sekä kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, ja harrastuspuolelta järjestötoiminnan kehittämisestä ja organisoinnista.”

 • Seija Mononen
  Seija Mononen Hallituksen jäsen

  Ammatti: päällikkö, projektivienti ja asiakaspalvelu

  Adoptio: Minulla on kolme Etelä-Afrikasta adoptoitua kouluikäistä lasta.

  ”Erityistarpeisten adoptiolasten ja -nuorten haasteet ovat tulleet tutuiksi omalla adoptiopolulla. Palvelujärjestelmän pirstaleisuus on monessa kunnassa ongelma ja palvelujen saatavuudessa ja ammattilaisten adoptio-osaamisessa on puutteita. Yhdessä saamme äänemme paremmin kuuluviin.”

 • Piia Vanhatalo
  Piia Vanhatalo Hallituksen jäsen

  Ammatti: koordinaattori

  Adoptio: Olen Kiinasta kotiin haetun vilkkaan ja eläväisen pikkuihmisen äiti.

  ”Henkilökohtaisesti adoptio tarkoittaa minulle perheeksi tulemista. Adoptio on kuitenkin myös lastensuojelullinen toimenpide. Näen tärkeänä, että myös Suomessa adoption mahdollisuus voitaisiin kartoittaa lastensuojelussa aina silloin, kun se olisi lapsen edun mukaista. Lisäksi sekä lastensuojelulasten että adoptiolasten varhaisen vuorovaikutuksen puutteellisista kokemuksista johtuvat lasten erityiset tarpeet ovat tulleet minulle tutuiksi.”

 • Leena Virtanen
  Leena Virtanen Hallituksen jäsen

  Ammatti: vapaa toimittaja

  Adoptio: Kiinasta adoptoidun tytön (s. 2000) yh-äiti, Pikku Xing -kirjojen kirjoittaja

  ”Olen osallistunut Adoptioperheet-lehden tekemiseen ja hallituksessa viestinnän suunnitteluun. Innokas somettaja. Nuorten adoptoitujen asiat ovat sydäntä lähellä.”

 • Tiina Kröger Hallituksen varajäsen

  Ammatti: diakoniatyöntekijä

  Adoptio: Minut on adoptoitu vauvana. Biologinen äitini oli syntyisin Ylä-Savosta, mutta suurimman osan elämästäni olen asunut Hämeessä.

  ”Aikuisten adoptoitujen vertaistoiminta on minulle tärkeä asia. Olen toiminut Aikuiset adoptoidut ry:n puheenjohtajana useita vuosia, koska olen halunnut olla mahdollistamassa vertaistoimintaa. Toivottavasti toiminta saa jatkua organisaatiomuutoksen jälkeenkin.”

 • Sabina Söderlund-Myllyharju
  Sabina Söderlund-Myllyharju Hallituksen varajäsen

  Yrke: närvårdare och grafisk designer, mammaledig med tredje barnet

  Adoption: Jag är adopterad från Taiwan och har i många år varit aktiv inom föreningar som fokuserar på (vuxna) adopterade och deras behov (Vuxna Internationellt Adopterade i Finland rf och f.d. Adopterade i Finland rf).

  ”Kamratstöd är viktigt, liksom professionellt stöd för adopterade i alla åldrar. Var och en har sin unika historia och erfarenhet, samt rätt till information om sig själv och sin biologiska bakgrund.”

X