Hallitus

Adoptioperheet ry:n hallitus

Vuoden 2021 hallitus valittiin syyskokouksessa 13.12.2020. Hallituksen puheenjohtajajaksi valittiin Pauliina Pulkkinen (Helsinki) ja varapuheenjohtajaksi Laura Paloposki (Espoo). Hallituksen jäseniksi valittiin Ada Koskinen (uusi, Jyväskylä), Joonas Lyytinen (Helsinki), Seija Mononen (Helsinki), Sabina Söderlund-Myllyharju (Espoo), Piia Vanhatalo (Helsinki) ja Leena Virtanen (Helsinki), sekä varajäseniksi Riikka Holmström (uusi, Espoo) ja Salla Saarinen (uusi, Helsinki).

 • Pauliina Pulkkinen
  Pauliina Pulkkinen puheenjohtaja

  Ammatti: viestintä- ja yhteistyöjohtaja

  Adoptio: Minulla on kaksi lasta Etelä-Afrikasta.

  ”Adoptioperheiden tasa-arvoinen kohtelu on tärkeää, onpa kyseessä sitten vanhempainvapaat, vakuutukset, perustuslaki ja presidentin syntyperä tai mahdollisuus saada lapsen erityisyyden vaativaa apua. Haluan myös, että adoptiosta tulee Suomessakin osa lastensuojelua.

 • Laura Paloposki
  Laura Paloposki Varapuheenjohtaja

  Ammatti: yrittäjä ja liikkeenjohdon konsultti

  Adoptio: Kahden kotimaasta adoptoidun lapsen äiti, onnellinen ihminen.

  ”On upeaa nähdä, kuinka yhdistyksemme pystyy vaikuttamaan!
  Hallituksen jäsenenä, lehtiryhmäläisenä, erilaisissa tapahtumissa ja verkkovapaaehtoisena toimiessa voin vaikuttaa siihen, miten vanhemmat selviävät entistä paremmin, tai miten perhevapaauudistus huomioisi adoptioperheitä entistä tasaveroisemmin.”

 • Ada Koskinen
  Ada Koskinen Hallituksen jäsen

  Ammatti: opiskelija

  Adoptio: Kansainvälisesti adoptoitu

  ”Lapsena vietin monet kesät adoptoileireillä ja yläasteella ollessani suoritin Adoptioperheet ry:ssä TET-harjoittelun. Sen jälkeen olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa sekä nuorisojäsenenä että vapaaehtoisena. Kuluneiden vuosien aikana olen mm. saanut vaikuttaa nuorisotoiminnan kehittämisryhmässä, toimia kokemuspuhujana sekä tuottaa sisältöä Adonuorten Instagramiin. Lähdin mukaan hallitukseen, sillä halusin päästä vaikuttamaan Adoptioperheet ry:n toimintaan myös hallitustyöskentelyn kautta.”

 • Joonas Lyytinen
  Joonas Lyytinen Hallituksen jäsen

  Ammatti: liiketoiminnan kehitysjohtaja

  Adoptio: Etelä-Afrikasta adoptoitujen esiteinin ja teinin isä.

  Minulla on työn kautta kokemusta teknologian hyödyntämisestä myös kolmannen sektorin toiminnoissa. Poliittisesta toiminnasta suhdeverkostoja sekä kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, ja harrastuspuolelta järjestötoiminnan kehittämisestä ja organisoinnista.”

 • Seija Mononen
  Seija Mononen Hallituksen jäsen

  Ammatti: päällikkö, projektivienti ja asiakaspalvelu

  Adoptio: Minulla on kolme Etelä-Afrikasta adoptoitua kouluikäistä lasta.

  ”Erityistarpeisten adoptiolasten ja -nuorten haasteet ovat tulleet tutuiksi omalla adoptiopolulla. Palvelujärjestelmän pirstaleisuus on monessa kunnassa ongelma ja palvelujen saatavuudessa ja ammattilaisten adoptio-osaamisessa on puutteita. Yhdessä saamme äänemme paremmin kuuluviin.”

 • Sabina Söderlund-Myllyharju
  Sabina Söderlund-Myllyharju Hallituksen jäsen

  Yrke: närvårdare och grafisk designer, mammaledig med tredje barnet

  Adoption: Jag är adopterad från Taiwan och har i många år varit aktiv inom föreningar som fokuserar på (vuxna) adopterade och deras behov (Vuxna Internationellt Adopterade i Finland rf och f.d. Adopterade i Finland rf).

  ”Kamratstöd är viktigt, liksom professionellt stöd för adopterade i alla åldrar. Var och en har sin unika historia och erfarenhet, samt rätt till information om sig själv och sin biologiska bakgrund.”

 • Piia Vanhatalo
  Piia Vanhatalo Hallituksen jäsen

  Ammatti: koordinaattori

  Adoptio: Olen Kiinasta kotiin haetun vilkkaan ja eläväisen pikkuihmisen äiti.

  ”Henkilökohtaisesti adoptio tarkoittaa minulle perheeksi tulemista. Adoptio on kuitenkin myös lastensuojelullinen toimenpide. Näen tärkeänä, että myös Suomessa adoption mahdollisuus voitaisiin kartoittaa lastensuojelussa aina silloin, kun se olisi lapsen edun mukaista. Lisäksi sekä lastensuojelulasten että adoptiolasten varhaisen vuorovaikutuksen puutteellisista kokemuksista johtuvat lasten erityiset tarpeet ovat tulleet minulle tutuiksi.”

 • Leena Virtanen
  Leena Virtanen Hallituksen jäsen

  Ammatti: vapaa toimittaja

  Adoptio: Kiinasta adoptoidun tytön (s. 2000) yh-äiti, Pikku Xing -kirjojen kirjoittaja

  ”Olen osallistunut Adoptioperheet-lehden tekemiseen ja hallituksessa viestinnän suunnitteluun. Innokas somettaja. Nuorten adoptoitujen asiat ovat sydäntä lähellä.”

 • Riikka Holmström
  Riikka Holmström Hallituksen varajäsen

  Ammatti: erityisopettaja

  Adoptio: Olen kotimaanadoptoitu.

  ”Adoptio vaikuttaa monessa sukupolvessa ja on tärkeää, että he, joita adoptio koskettaa, löytävät paikan ja tilaa jakaa kokemuksiaan ja löytää vertaistukea. Itse tulin yhdistyksen toimintaan pari vuotta sitten aikuisten adoptoitujen mentorointikoulutuksen kautta.” 

 • Salla Saarinen
  Salla Saarinen Hallituksen varajäsen

  Ammatti: järjestökouluttaja ja -konsultti

  Adoptio: Olen Etelä-Afrikasta adoptoidun teinin äiti.

  ”Sydäntäni lähellä on vahva vaikuttamistyön, jotta adoptioperheitä kohdeltaisiin tasa-arvoisesti ja yhdenmukaisesti suomalaisessa yhteiskunnassa.”

X