Adoptioperheet ry:n hallitus

Vuoden 2021 hallitus valittiin syyskokouksessa 13.12.2020. Hallituksen puheenjohtajajaksi valittiin Pauliina Pulkkinen (Helsinki) ja varapuheenjohtajaksi Laura Paloposki (Espoo). Hallituksen jäseniksi valittiin Ada Koskinen (uusi, Jyväskylä), Joonas Lyytinen (Helsinki), Seija Mononen (Helsinki), Sabina Söderlund-Myllyharju (Espoo), Piia Vanhatalo (Helsinki) ja Leena Virtanen (Helsinki), sekä varajäseniksi Riikka Holmström (uusi, Espoo) ja Salla Saarinen (uusi, Helsinki).

• Pauliina Pulkkinen
    Pauliina Pulkkinen puheenjohtaja

Ammatti: viestintä- ja yhteistyöjohtaja

Adoptio: Minulla on kaksi lasta Etelä-Afrikasta.

”Adoptioperheiden tasa-arvoinen kohtelu on tärkeää, onpa kyseessä sitten vanhempainvapaat, vakuutukset, perustuslaki ja presidentin syntyperä tai mahdollisuus saada lapsen erityisyyden vaativaa apua. Haluan myös, että adoptiosta tulee Suomessakin osa lastensuojelua.

• Laura Paloposki
    Laura Paloposki Varapuheenjohtaja

Ammatti: yrittäjä ja liikkeenjohdon konsultti

Adoptio: Kahden kotimaasta adoptoidun lapsen äiti, onnellinen ihminen.

”On upeaa nähdä, kuinka yhdistyksemme pystyy vaikuttamaan!
    Hallituksen jäsenenä, lehtiryhmäläisenä, erilaisissa tapahtumissa ja verkkovapaaehtoisena toimiessa voin vaikuttaa siihen, miten vanhemmat selviävät entistä paremmin, tai miten perhevapaauudistus huomioisi adoptioperheitä entistä tasaveroisemmin.”

• Ada Koskinen
    Ada Koskinen Hallituksen jäsen

Ammatti: opiskelija

Adoptio: Kansainvälisesti adoptoitu

”Lapsena vietin monet kesät adoptoileireillä ja yläasteella ollessani suoritin Adoptioperheet ry:ssä TET-harjoittelun. Sen jälkeen olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa sekä nuorisojäsenenä että vapaaehtoisena. Kuluneiden vuosien aikana olen mm. saanut vaikuttaa nuorisotoiminnan kehittämisryhmässä, toimia kokemuspuhujana sekä tuottaa sisältöä Adonuorten Instagramiin. Lähdin mukaan hallitukseen, sillä halusin päästä vaikuttamaan Adoptioperheet ry:n toimintaan myös hallitustyöskentelyn kautta.”

• Joonas Lyytinen
    Joonas Lyytinen Hallituksen jäsen

Ammatti: liiketoiminnan kehitysjohtaja

Adoptio: Etelä-Afrikasta adoptoitujen esiteinin ja teinin isä.

Minulla on työn kautta kokemusta teknologian hyödyntämisestä myös kolmannen sektorin toiminnoissa. Poliittisesta toiminnasta suhdeverkostoja sekä kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, ja harrastuspuolelta järjestötoiminnan kehittämisestä ja organisoinnista.”

• Seija Mononen
    Seija Mononen Hallituksen jäsen

Ammatti: päällikkö, projektivienti ja asiakaspalvelu

Adoptio: Minulla on kolme Etelä-Afrikasta adoptoitua kouluikäistä lasta.

”Erityistarpeisten adoptiolasten ja -nuorten haasteet ovat tulleet tutuiksi omalla adoptiopolulla. Palvelujärjestelmän pirstaleisuus on monessa kunnassa ongelma ja palvelujen saatavuudessa ja ammattilaisten adoptio-osaamisessa on puutteita. Yhdessä saamme äänemme paremmin kuuluviin.”

• Sabina Söderlund-Myllyharju
    Sabina Söderlund-Myllyharju Hallituksen jäsen

Yrke: närvårdare och grafisk designer, mammaledig med tredje barnet

Adoption: Jag är adopterad från Taiwan och har i många år varit aktiv inom föreningar som fokuserar på (vuxna) adopterade och deras behov (Vuxna Internationellt Adopterade i Finland rf och f.d. Adopterade i Finland rf).

”Kamratstöd är viktigt, liksom professionellt stöd för adopterade i alla åldrar. Var och en har sin unika historia och erfarenhet, samt rätt till information om sig själv och sin biologiska bakgrund.”

• Piia Vanhatalo
    Piia Vanhatalo Hallituksen jäsen

Ammatti: koordinaattori

Adoptio: Olen Kiinasta kotiin haetun vilkkaan ja eläväisen pikkuihmisen äiti.

”Henkilökohtaisesti adoptio tarkoittaa minulle perheeksi tulemista. Adoptio on kuitenkin myös lastensuojelullinen toimenpide. Näen tärkeänä, että myös Suomessa adoption mahdollisuus voitaisiin kartoittaa lastensuojelussa aina silloin, kun se olisi lapsen edun mukaista. Lisäksi sekä lastensuojelulasten että adoptiolasten varhaisen vuorovaikutuksen puutteellisista kokemuksista johtuvat lasten erityiset tarpeet ovat tulleet minulle tutuiksi.”

• Leena Virtanen
    Leena Virtanen Hallituksen jäsen

Ammatti: vapaa toimittaja

Adoptio: Kiinasta adoptoidun tytön (s. 2000) yh-äiti, Pikku Xing -kirjojen kirjoittaja

”Olen osallistunut Adoptioperheet-lehden tekemiseen ja hallituksessa viestinnän suunnitteluun. Innokas somettaja. Nuorten adoptoitujen asiat ovat sydäntä lähellä.”

• Riikka Holmström
    Riikka Holmström Hallituksen varajäsen

Ammatti: erityisopettaja

Adoptio: Olen kotimaanadoptoitu.

”Adoptio vaikuttaa monessa sukupolvessa ja on tärkeää, että he, joita adoptio koskettaa, löytävät paikan ja tilaa jakaa kokemuksiaan ja löytää vertaistukea. Itse tulin yhdistyksen toimintaan pari vuotta sitten aikuisten adoptoitujen mentorointikoulutuksen kautta.”

• Salla Saarinen
    Salla Saarinen Hallituksen varajäsen

Ammatti: järjestökouluttaja ja -konsultti

Adoptio: Olen Etelä-Afrikasta adoptoidun teinin äiti.

”Sydäntäni lähellä on vahva vaikuttamistyön, jotta adoptioperheitä kohdeltaisiin tasa-arvoisesti ja yhdenmukaisesti suomalaisessa yhteiskunnassa.”