Adoptioperheet ry:n hallitus

Vuoden 2019 hallitus valittiin syyskokouksessa 16.12.2018. Hallituksen puheenjohtajajaksi valittiin Pauliina Pulkkinen (Helsinki) ja varapuheenjohtajaksi Laura Paloposki (Espoo). Hallituksen jäseniksi valittiin Sanna Kaijanen (Vantaa), Joonas Lyytinen (Helsinki), Seija Mononen (uusi) (Helsinki), Sari Valkeapää (Lappeenranta), Piia Vanhatalo (uusi) (Helsinki) ja Leena Virtanen (Helsinki), sekä varajäseniksi Tiina Kröger (uusi) (Hämeenlinna) ja Sabina Söderlund-Myllyharju (uusi) (Espoo).

• Pauliina Pulkkinen
    Pauliina Pulkkinen puheenjohtaja

Ammatti: viestintäpäällikkö

Adoptio: Minulla on kaksi lasta Etelä-Afrikasta.

”Adoptioperheiden tasa-arvoinen kohtelu on tärkeää, onpa kyseessä sitten vanhempainvapaat, vakuutukset, perustuslaki ja presidentin syntyperä tai mahdollisuus saada lapsen erityisyyden vaativaa apua. Haluan myös, että adoptiosta tulee Suomessakin osa lastensuojelua.

• Laura Paloposki
    Laura Paloposki Varapuheenjohtaja

Ammatti: yrittäjä ja liikkeenjohdon konsultti

Adoptio: Kahden kotimaasta adoptoidun lapsen onnellinen äiti.

”Mahdollisuus hyödyntää perhevapaita

• Sanna Kaijanen
    Sanna Kaijanen Hallituksen jäsen

Ammatti: toiminnanjohtaja Kuuloliittory:ssä

Adoptio: Lähipiirissä sekä ulkomailta että kotimaasta adoptoituja lapsia ja aikuisia.

”Olen kiinnostunut hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä, kansalaisjärjestöjen tunnettuuden ja osaamisen lisäämisestä sekä digitalisaatiosta.”

• Joonas Lyytinen
    Joonas Lyytinen Hallituksen jäsen

Ammatti: liiketoiminnan kehitysjohtaja

Adoptio: Kaksi Etelä-Afrikasta adoptoitua poikaa (12 ja 8 vuotta).

Minulla on työn kautta kokemusta teknologian hyödyntämisestä myös kolmannen sektorin toiminnoissa. Poliittisesta toiminnasta suhdeverkostoja sekä kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, ja harrastuspuolelta järjestötoiminnan kehittämisestä ja organisoinnista.”

• Seija Mononen
    Seija Mononen Hallituksen jäsen

Ammatti: päällikkö, projektivienti ja asiakaspalvelu

Adoptio: Minulla on kolme Etelä-Afrikasta adoptoitua lasta: alakouluikäiset pojat ja esikouluun menossa oleva tyttö.

”Erityistarpeisten adoptiolasten ja -nuorten haasteet ovat tulleet tutuiksi omalla adoptiopolulla. Palvelujärjestelmän pirstaleisuus on monessa kunnassa ongelma ja palvelujen saatavuudessa ja ammattilaisten adoptio-osaamisessa on puutteita. Yhdessä saamme äänemme paremmin kuuluviin.”

• Sari Valkeapää
    Sari Valkeapää Hallituksen jäsen

Ammatti: asiakkuuspäällikkö

Adoptio: vauhdikkaan Timi-pojan äiti Lappeenrannasta. Saimme poikamme 11 kk:n ikäisenä syliin hymyjen maassa Thaimaassa heinäkuussa 2007.

”Haluan edistää adoptioperheiden ja adoptoitujen palvelujen saavutettavuutta koko Suomen alueella, lisätä adoptiomyönteisyyttä yhteiskunnassa sekä varmistaa yhdistyksemme elinvoimaisuus.”

• Piia Vanhatalo
    Piia Vanhatalo Hallituksen jäsen

Ammatti: koordinaattori

Adoptio: Olen Kiinasta kotiin haetun vilkkaan ja eläväisen pikkuihmisen äiti.

”Henkilökohtaisesti adoptio tarkoittaa minulle perheeksi tulemista. Adoptio on kuitenkin myös lastensuojelullinen toimenpide. Näen tärkeänä, että myös Suomessa adoption mahdollisuus voitaisiin kartoittaa lastensuojelussa aina silloin, kun se olisi lapsen edun mukaista. Lisäksi sekä lastensuojelulasten että adoptiolasten varhaisen vuorovaikutuksen puutteellisista kokemuksista johtuvat lasten erityiset tarpeet ovat tulleet minulle tutuiksi.”

• Leena Virtanen
    Leena Virtanen Hallituksen jäsen

Ammatti: vapaa toimittaja

Adoptio: Kiinasta adoptoidun tytön (s. 2000) yh-äiti, Pikku Xing -kirjojen kirjoittaja

”Olen osallistunut Adoptioperheet-lehden tekemiseen ja hallituksessa viestinnän suunnitteluun. Innokas somettaja. Nuorten adoptoitujen asiat ovat sydäntä lähellä.”

• Tiina Kröger Hallituksen varajäsen

Ammatti: diakoniatyöntekijä

Adoptio: Minut on adoptoitu vauvana. Biologinen äitini oli syntyisin Ylä-Savosta, mutta suurimman osan elämästäni olen asunut Hämeessä.

”Aikuisten adoptoitujen vertaistoiminta on minulle tärkeä asia. Olen toiminut Aikuiset adoptoidut ry:n puheenjohtajana useita vuosia, koska olen halunnut olla mahdollistamassa vertaistoimintaa. Toivottavasti toiminta saa jatkua organisaatiomuutoksen jälkeenkin.”

• Sabina Söderlund-Myllyharju
    Sabina Söderlund-Myllyharju Hallituksen varajäsen

Yrke: informatör (vårdledig)

Adoption: Jag är adopterad från Taiwan och har i många år varit aktiv inom föreningar som fokuserar på (vuxna) adopterade och deras behov (Vuxna Internationellt Adopterade i Finland rf och f.d. Adopterade i Finland rf).

”Kamratstöd är viktigt, liksom professionellt stöd för adopterade i alla åldrar. Var och en har rätt till information om sig själv och sin bakgrund.”