Usein kysytyt kysymykset adoptiomentorista

Usein kysytyt kysymykset adoptiomentorista

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin adoptiomentorista. Jos et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, ota yhteyttä Adoptioperheet ry:n mentoritoiminnan asiantuntijaan: Satu Lehtinen, [email protected], 050 543 2674.

Adoptiomentori-sivulle pääset palaamaan tästä.

Millaisia adoptiomentorit ovat?

Adoptiomentorit ovat suomen- tai ruotsinkielisiä, eri-ikäisiä, eri paikkakunnilta ja erilaisilla kokemustaustoilla. Adoptiomentoreina on sekä kansainvälisesti että kotimaan adoptoituja ja adoptiovanhempia.

Mentorit ovat läpikäyneet haastattelun ja perehdytyskoulutuksen. Mentori on välittävä, tasapainoinen aikuinen ja rinnalla kulkija, jolla on oma, yksilöllinen kokemus adoptiosta.

Pyrimme aina löytämään jokaiselle mentoroitavalle juuri hänelle sopivan mentorin.

Voinko keskustella adoptiomentorin kanssa luottamuksellisesti?

Mentoritoiminta perustuu luottamuksellisuuteen ja koskee sekä mentoria että mentoroitavaa. Toiminnasta voi kertoa ulkopuolisille yleisellä tasolla mutta asiat, joista keskustellaan tapaamisissa, jäävät kahdenkeskisiksi.

Toisen henkilöllisyyttä ei paljasteta ilman lupaa eikä toisesta puhuta tunnistettavasti. Suomi on pieni maa, ja adoptiopiirit ovat hyvin pienet.

Mentorimme ovat sitoutuneet toiminnan luottamuksellisuuteen, ja aihetta käsitellään myös perehdytyskoulutuksessa.

Elämäntilanteeni on hyvin haastava, en koe voivani hyvin ja kaipaan tukea. Voinko hakea itselleni adoptiomentoria?

Adoptiomentorointi ei korvaa ammattilaisten tarjoamaa tukea. Teams-tapaamisessa kartoitamme ja pohdimme tuen tarvettasi yhdessä.

Jos elämäntilanteesi on haastava, etkä voi hyvin, saatat kaivata ensisijaisesti ammattilaisten tarjoamaa tukea. Ohjaamme sinut tässä tapauksessa sopivan tukitahon luokse.

Voimme myös miettiä yhdessä, olisiko adoptiomentorista sinulle tukea ammattilaisten rinnalla. Mentori on vertainen rinnalla kulkija ja kuuntelija, jonka kanssa voit pallotella ajatuksia ja viettää aikaa.

Ota rohkeasti yhteyttä! Keskustelut mentoritoiminnan asiantuntijan kanssa ovat luottamuksellisia.

Olen alaikäinen. Voinko hakea adoptiomentoria?

Ehdottomasti! Toiminta on suunnattu kaikenikäisille adoptoiduille, olit sitten kansainvälisesti tai Suomesta adoptoitu. Koska olet alaikäinen toivomme kuitenkin, että keskustelet asiasta vanhempiesi/ huoltajasi kanssa.

Jos kaipaat tähän keskusteluun tukea, ota meihin yhteyttä. Voimme tarvittaessa toimia tukena keskustelussa.

Millaisia ja kuinka pitkiä tapaamiset adoptiomentorin kanssa ovat?

Aloituskeskustelussa pohdimme yhdessä toimintanne raameja, toteutusta ja yhteisiä pelisääntöjä. Rakennatte mentoritoiminnan yhdessä mieluisaksi ja sopivaksi kokonaisuudeksi.

Tapaamiset kestävät n. 1-2 tuntia, riippuen siitä mitä yhdessä teette ja sovitte.

Mentoroitava voi tapaamisten välillä kirjata ylös ideoita aiheista, joita hän toivoo mentorin kanssa käsiteltävän tai kysymyksiä joita hänellä herää.

Tapaamisissa mentori ja mentoroitava kertovat itsestään, ajatuksistaan ja tunteistaan sen verran mikä itselle tuntuu sopivalta.

Ketään ei pakoteta puhumaan tai kertomaan aiheista ja asioista, jotka eivät tunnu itsestä hyvälle.

X