Haluatko osallistua oman kuvapankkimme kartuttamiseen?

Jotta toimintamme ja yhdistyksemme näyttäisi mahdollisimman paljon juuri niiltä ihmisiltä, jotka ovat mukana ja joita varten toimintaa tehdään, toivomme kuvia teiltä!

Otamme aina kuvia itse järjestämistämme tilaisuuksista ja selvitämme kuvan käyttöluvan osallistuneilta. Viime aikoina näitä tilaisuuksia on ollut vähemmän. Sen lisäksi meillä on ammattitaitoinen taittaja järjestölehdessä, joka osaa etsiä maailman kuvapankeista luontevia kuvia.

Jotta osaisimme välittää tapahtumistamme ja toiminnastamme mahdollisimman oikeaa kuvaa, haluamme kerätä aitoja ja ainutlaatuisia kuvia viestintämme käyttöön. Kuvia, joihin ei voi törmätä missä tahansa muussa yhteydessä, ja jotka näyttävät juuri meiltä.

Toivomme kuvia elämänmakuisista tilanteista, joissa adoption koskettamat ihmiset kohtaavat arjessa tai tekevät jotain yhdessä.

Voit hakea inspiraatiota esimerkiksi mediakortistamme (pdf aukeaa uuteen ikkunaan),  josta näet tulevien järjestölehtiemme teemat.

Mikäli olet käytettävissä järjestölehtemme täsmäkuvauksiin haastatteluihin tai tiettyjen juttujen kuvittamiseen liittyen, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaamme Alttiin tai toimituspäällikköömme Piaan, ja kerro missä päin Suomea voisit toimia.

Lataa täältä oma kuvasi Adoptioperheet ry:n käyttöön

Lataamalla kuvan vakuutat omaavasi kuvan käyttö- ja tekijänoikeudet ja annat meille luvan käyttää sitä yhdistyksen viestinnässä.

LATAAMAAN KUVA VERKON KAUTTA

Vinkkejä kuvaajille

  1. Tavoittele kuviin liikettä, toimintaa ja tunteita. Vältä jäykkää pönötystä ja liiallista asetelmallisuutta. Ihmisiä ja eläimiä kuvatessa kannattaa aina (jos mahdollista) ottaa mukaan myös kuvia, joissa kohde katsoo suoraan kameraan – katsekontakti on varmin tapa kiinnittää lukijan huomio.
  2. Muista sommittelu. Kuvatessa – varsinkin jos kohteena on vaikkapa oma lapsi – kaikki huomio kiinnittyy helposti kuvan kohteeseen. Muista kuitenkin kiinnittää huomiota myös sommitteluun ja kuvan taustalla näkyviin asioihin. Helppoja sommitteluvinkkejä löytyy esimerkiksi Nikonin verkkosivuilta at/hkwE4.
  3. Valitse kuvakulma. Yllättävä kuvakulma voi muuttaa arkisenkin tilanteen jännittäväksi kuvaksi ja hyvin valittu kuvakulma tukee myös kuvan viestiä. Esimerkiksi lattialla leikkiviä lapsia kuvatessa voi olla hyvä laskeutua itsekin aivan lattian tasolle.
  4. Huolehti valaistuksesta. Ensin on huolehdittava, että valaistus on riittävä – varsinkin sisätiloissa heikko valaistus aiheuttaa helposti epätarkkoja ja huonolaatuisia kuvia. Kun valon määrä on kunnossa, voi huomiota kiinnittää myös valaistuksen luomaan tunnelmaan ja vaikutelmiin.
  5. Tarkenna. Muista huolehtia, että kuva on tarkennettu kohteeseen.
  6. Rajaa harkiten. Rajaa mieluummin hiukan väljästi kuin liian tiukasti. Kuvia on helppo rajata jälkikäteen ja lehdessä kuvia joudutaan usein joka tapauksessa rajaamaan. Mieti kuitenkin jo kuvatessa, mitä kuvaan halutaan ja mitä ei. Ylenpalttisesti rajausvaraa ei kannata jättää.
  7. Älä stressaa (liikaa) tekniikasta. Hyvällä kameralla saa tietenkin parhaat kuvat, mutta tarvittaessa kuvausvälineeksi käy hyvin myös älypuhelin. Varsinkin uusimpien puhelinmallien ottamat kuvat ovat yleensä laadultaan riittäviä lehteenkin. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, että puhelimen kamerasovellus on asetettu ottamaan kuvat mahdollisimman suuressa koossa. Lisäksi ennen kuvaamista on hyvä varmistaa, että kameran linssi on puhdas – puhelimen kameralinssi likaantuu helposti ja tuloksena on sumeita kuvia. Jos kuvan koko ja laatu ovat riittävät, eti tiedostomuodolla tai muilla teknisillä seikoilla pääsääntöisesti ole väliä.

 Lähteet
https://stt.fi/tyylikirja/kuvitus/kuvat/
shorturl.at/hkwE4
Michael Freeman: Parempia valokuvia. Suunnittele, sommittele ja laukaise. WSOYpro 2010.

X