Toimintaa

Jäsenillemme kertynyt kokemus on yhdistyksemme merkittävin voimavara.

Vain toinen samassa tilanteessa oleva ymmärtää, millaista on odottaa lasta vuosia tai etsiä tietoja taustastaan. Tule mukaan toimintaamme jakamaan kokemuksia, purkamaan tunteita ja saamaan tietoa ja ratkaisumalleja arjen tilanteisiin!

Monenlaisia toimintamuotoja

Koska elämäntilanteet ovat erilaisia ja meillä kaikilla on omanlaisemme tarpeet, ovat vapaaehtoisemme kehittäneet monenlaisia tiedon ja tuen jakamisen muotoja.

Voit hakea toimintaa eri kohderyhmiemme mukaan:
adoptoiduille nuorille, adoptoiduille aikuisille tai adoptio-odottajille ja vanhemmille.

Tästä pääset tutkimaan erilaisia vertaistoiminnan muotoja:
edunvalvonta, leiritoiminta, maatapaamiset, ryhmät ja tapaamiset, Sunnuntaibrunssit, tuetut lomat, verkkopalvelut

Suosittelemme, että vertaisryhmien tapaamisten osalta noudatetaan viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Mikäli tilanne sen sallii, voi tapaamisia järjestää myös kasvokkain. Mikäli ryhmä tapaa kasvokkain, suosittelemme tapaamaan mahdollisuuksien mukaan ulkona turvaetäisyydet, hyvän käsihygienian ja yskimis-/aivastelukäytännöt huomioiden ja kannustamme edelleen hyödyntämään vertaistuen järjestämisessä myös erilaisia etäyhteyksiä (Skype, Hangouts, Zoom yms.) sekä sosiaalisen median alustoja (Facebook, WhatsApp yms.) tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Katso listauksemme erilaisista työkaluista ja tukipalveluista, joita toteutetaan niin verkossa kuin puhelimitsekin. Voit kurkata ja halutessasi ladata pdf-tiedoston tästä!

Tutustu tuoreisiin adoptiovanhempien ja -odottajien keskustelufoorumeihin Tukinetissä ja keskustele anonyymisti muiden kanssa sinua pohdituttavista teemoista. Foorumit ovat esimoderoituja, joten kommenttien julkaisussa esiintyy pientä viivettä. Rekisteröidy tästä ja tutustu foorumeihin täällä!

Katso myös sivumme verkkopalvelut.

Meillä on koko maassa toimiva vertaistukiverkosto pääkaupunkiseudulta Lappiin. Järjestämme erilaisia jäsentapaamisia, koulutuksia ja luentoja läpi vuoden. Tarjoamme mahdollisuuden lasten ja nuorten adoptoitujen leireilyyn ja perheiden tuettuun lomailuun. Vapaaehtoisemme toteuttavat vertaisryhmätapaamisia, juurimaatapaamisia, mentoritoimintaa, verkkovertaistoimintaa, teemallisia Sunnuntaibrunsseja ja toimintaa adoptionuorille. Julkaisemme myös omaa jäsenlehteämme ja tuotamme sisältöjä järjestösivustolle.

Tapahtumakalenteristamme sekä Facebook-sivultamme löydät parhaiten tiedot siitä, milloin ja missä tapaamisia järjestetään. Jäsenenämme toimintamme on sinulle edullisempaa. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan näihin tapahtumiin! Kaikkea toimintaamme on mahdollista tulla toteuttamaan vapaaehtoisena, joille tarjoamme tukea ja säännöllistä koulutusta. Otamme myös mielellämme vastaan ideoita, kuinka sinä vapaaehtoisena laajentaisit tai kehittäisit toimintaamme.

X