adoptio-odottajille ja vanhemmille

Toimintaa adoptio-odottajille ja vanhemmille

Adoptoidut ja adoptioperheet kokevat vertaistuen yhdeksi tärkeimmistä voimavaroista. Jo odottajatkin hyötyvät muiden odottajien ja perheellistyneiden hakijoiden tuesta ja kokemuksista. Ennen kaikkea siitä hyötyvät aikanaan kotiin saapuvat lapset.

Tämän takia meillä on koko maassa toimiva vertaistukiverkosto. Järjestämme jatkuvasti erilaisia jäsentapaamisia, mentoritoimintaa, koulutuksia ja luentoja, sekä fyysisesti että verkossa.  Kalenteristamme sekä Facebook-sivultamme löydät parhaiten tiedot siitä, milloin ja missä tapaamisia järjestetään.

Ryhmämme löydät listattuna täältä! Adoptio-odottajat ovat tervetulleita kaikkiin ryhmiin tutustumaan ja luomaan verkostoja muihin adoptioperheisiin. Paitsi että se kerryttää odottajalle tietoa, arkinen puuhailu lasten  ja juttelu vanhempien kanssa on hyvää vastapainoa adoptioprosessin tietopainotteisuudelle. Palvelunantajatkin huomioivat positiivisesti, jos odottajat ovat verkostoituneet muihin adoptioperheisiin. Se antaa heille signaalin, että perhe on sitoutunut ja näkee etukäteen vaivaa verkostojen ja tiedon keruun suhteen. Kannattaa siis lähteä rohkeasti tutustumaan lähimpään ryhmään!

Löydät myös Tukinetistä anonyymit ja esimoderoidut keskustelufoorumit niin adoptio-odottajille kuin -vanhemmillekin. Tutustu foorumeihin täällä ja voit aloittaa myös uusia aiheita.

Mentoritoiminta tarjoaa henkilökohtaista ja luottamuksellista vertaistukea valtakunnallisesti sekä suomeksi että ruotsiksi. Toiminta tarjoaa mahdollisuuden saada pallotella ajatuksia vertaisen kanssa esim. vanhemmuuteen, arkeen, lapsen mahdollisiin erityistarpeisiin, adoptioprosessiin tai lapsen kotiin saapumiseen liittyen. Tutustu toimintaan tarkemmin täällä!

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan toimintaamme! Jäsenenämme toimintamme on sinulle edullisempaa. Kaikkea toimintaamme on myös mahdollista tulla toteuttamaan vapaaehtoisena ja otamme myös mielellämme vastaan ideoita, kuinka sinä vapaaehtoisena laajentaisit tai kehittäisit toimintaamme!

X