Opiskelijoille

Hienoa, että olet kiinnostunut jo opiskeluaikana perehtymään adoptioon! Jos toivot meiltä yhteistyötä opinnäytetyösi tai muun tutkimuksen kanssa, olethan meihin yhteydessä jo suunnitteluvaiheessa! Meillä voi olla ideoita sopivaksi selvityskohteeksi.

Suomalainen adoptiokenttä – adoptoidut, perheet, ammattilaiset – hyötyy mahdollisimman monipuolisesta tutkimuksesta! Ennen aiheesi päättämistä kannattaa kokeilla, millaisia hakutuloksia saat yhdistämällä ”opinnäyte” / ”pro gradu” + ”adoptio”. Sivun alla on listaus muutamista adoptioon liittyvistä väitöskirjoista tai lopputöistä sekä muista tutkimuksista ja raporteista.

Kävitkö jo Rekrytointi-sivullamme? Meillä on välillä hankkeita, jotka soveltuvat opintojen täydentämiseen harjoittelun muodossa.

Yleistä tietoa adoptioprosessista saat Adoptiopolulta. Kasvattamiseen ja vanhemmuuteen liittyvää tutkittua ja kokemuksesta syntynyttä tietoa löydät odottajille ja vanhemmille suunnatuista osioista. Meillä on myös ammattilaisille suunnattu tieto-osio, jossa on erilliset sivut varhaiskasvatuksen, koulun ja neuvolan sekä kouluterveydenhuollon parissa työskenteleville.

  • Jenny Nyman Ahokas
    Jenny Nyman Ahokas toiminnanjohtaja

    Yhteyshenkilö median, edunvalvonnan ja sidosryhmien osalta
    040 538 4652

Opinnäytetöitä (amk, pro gradu…) adoptiosta

Adoptioprosessi, adoptio-odotus, adoptiovanhemmuus

Adoptoitujen lasten, nuorten ja aikuisten kokemukset

Avoin adoptio

Tutkimuksia ja raportteja adoptiosta

X