Tuki vapaaehtoisille

Tuki
vapaaehtoisille

Kaikkea ei tarvitse eikä kannata keksiä uudelleen!

Olemme koonneet tälle sivulle dokumentteja ja linkkejä, jotka auttavat sinua onnistumaan vapaaehtoistyössäsi! Löydät erilaisia malleja ja esimerkkejä, joita voit soveltaa omassa vapaaehtoistehtävässäsi.

Työkaluja vapaaehtoisille

Muiden toimijoiden laatimia oppaita ja vinkkejä

 • Tiivis opas yhdistysviestijöille. Oppaan on laatinut Kansalaisareena ja siitä voi etsiä vinkkejä esimerkiksi oman paikallisryhmän, maatapaamisen tai tapahtuman viestintään.
 • Listaus netin ilmaisista kuvatyökaluista viestintää varten. Tekstiä sisältäviä kuvia kannattaa hyödyntää erityisesti sosiaalisessa mediassa. Listan siihen soveltuvista työkaluista on laatinut viestintätoimisto Kuulu.
 • Tekemistä lapsille. Nuorisoseurojen vinkkilistasta löydät ideoita siihen, mitä kaikkea voit puuhata lasten kanssa esimerkiksi paikallisryhmässä tai maatapaamisessa.
 • Suunnittele liikunnallisia aktiviteetteja (esim. pelejä ja leikkejä) eri-ikäisille lapsille ja nuorille Nuoren Suomen palvelun avulla.
 • Turvallisuussuunnitelmapohja maatapaamisen tai muun tapahtuman järjestäjille. Pohjan on laatinut Marttaliitto.
 • Saavutettavuusopas tapahtumajärjestäjälle. Kulttuuritapahtumien järjestäjille suunnitellusta oppaasta voi poimia käytännön neuvot erilaiset kävijät huomioivaan tapahtumaan. Sisältää hyviä vinkkejä esimerkiksi adoptiomaatapaamisen järjestäjälle. Kulttuuria kaikille -palvelun, Finland Festivals ry:n ja Lasipalatsin Mediakeskus Oy:n kustantama.

Jos et löytänyt täältä etsimääsi, autamme mielellämme!

 • Elias Helminen
  Elias Helminen vertaistoiminnan suunnittelija

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X