Tuki vapaaehtoisille

Tuemme vapaaehtoisiamme mm. erilaisten oppaiden ja ohjeistuksien avulla. Näin kaikkea ei tarvitse eikä kannatakaan keksiä uudelleen. Voit myös aina olla yhteydessä toimiston henkilökuntaan!

Olemme koonneet tälle sivulle dokumentteja ja linkkejä, jotka auttavat sinua onnistumaan vapaaehtoistyössäsi! Löydät erilaisia malleja ja esimerkkejä, joita voit soveltaa omassa vapaaehtoistehtävässäsi.

Työkaluja vapaaehtoisille

Ryhmänvetäjän tietopaketti (PDF aukeaa omaan ikkunaan)

Ohjeet ryhmätoiminta-avustuksen hakemiseen (PDF aukeaa omaan ikkunaan)

Ohjeet tapahtuman lisäämiseen kalenteriin (PDF aukeaa omaan ikkunaan). Ohjeiden avulla voit itse helposti lisätä maatapaamisen tai adoptioryhmän tiedot yhdistyksen nettisivuilta löytyvään kalenteriin. Tarvitsemasi käyttäjätunnuksen ja salasanan saat vapaaehtoistoiminnan asiantuntijalta.

Tiedot vakuutuksista vapaaehtois- ja vertaistoiminnassa (PDF aukeaa omaan ikkunaan)

Tukea ja vertaisuutta verkossa -vinkit (PDF aukeaa omaan ikkunaan)

Nuorisotoiminnan kehittäjän vinkit nuorten oman tapaamisen järjestämiseen (PDF aukeaa omaan ikkunaan)

Kattava opas maatapaamisen järjestäjälle (PDF aukeaa omaan ikkunaan), josta löydät hyödyllisiä vinkkejä adoptiomaatapaamisen järjestämiseen oli kyse järjestäjäporukan kokoamisesta, viestinnästä, talouden pyörittämisestä, ilmoittautumisten keräämisestä tai melkein mistä tahansa tapahtuman tekemiseen liittyvästä. Opas sopii myös muita tapahtumia suunnitteleville.

Opas Adoptioperheet-lehden tekemiseen osallistuville (PDF aukeaa omaan ikkunaan)

Muiden toimijoiden laatimia oppaita ja vinkkejä

Listaus netin ilmaisista kuvatyökaluista viestintää varten. Tekstiä sisältäviä kuvia kannattaa hyödyntää erityisesti sosiaalisessa mediassa. Listan siihen soveltuvista työkaluista on laatinut viestintätoimisto Kuulu.

Tekemistä lapsille. Nuorisoseurojen vinkkilistasta löydät ideoita siihen, mitä kaikkea voit puuhata lasten kanssa esimerkiksi paikallisryhmässä tai maatapaamisessa.

Suunnittele liikunnallisia aktiviteetteja (esim. pelejä ja leikkejä) eri-ikäisille lapsille ja nuorille Nuoren Suomen palvelun avulla.

Turvallisuussuunnitelmapohja (PDF aukeaa omaan ikkunaan) maatapaamisen tai muun tapahtuman järjestäjille. Pohjan on laatinut Marttajärjestö.

Saavutettavuusopas tapahtumajärjestäjälle (PDF aukeaa omaan ikkunaan). Kulttuuritapahtumien järjestäjille suunnitellusta oppaasta voi poimia käytännön neuvot erilaiset kävijät huomioivaan tapahtumaan. Sisältää hyviä vinkkejä esimerkiksi adoptiomaatapaamisen järjestäjälle. Kulttuuria kaikille -palvelun, Finland Festivals ry:n ja Lasipalatsin Mediakeskus Oy:n kustantama.

Facilitator’s guide for Build Your Self-Care Tools workshop created by Paola Elefante.

Jos et löytänyt täältä etsimääsi, autamme mielellämme!

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Vertaistoiminnan asiantuntija

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen aikuisten toiminnan sekä heidän vapaaehtoistoimintansa osalta
  045 882 7080

 • Altti Rannikko
  Altti Rannikko Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö adoptiovanhempien ja -odottajien sekä heidän vapaaehtoistoimintansa osalta
  045 186 9300

X