Adoptoiduille lapsille ja nuorille

Järjestämme adoptoiduille lapsille ja nuorille monenlaista toimintaa. Tältä sivulta löydät ajankohtaisia tapahtumia, ympäri Suomea kokoontuvia nuorten ryhmiä sekä tietoa nuorisotoiminnastamme. Adonuori, tule siis mukaan toimintaamme ja liity myös nuorisojäsentemme upeaan joukkoon!

On huippuu tavata muita adoptoituja nuoria ja tehdä yhdessä jotain kivaa. -Adonuori

Tulevat adoptoitujen nuorten tapahtumat 2020

Jyväskylän adonuorten ryhmän pakopelitapahtuma la 5.12.

Tapahtuma siirtyy pahentuneen koronatilanteen vuoksi kevääseen 2021!

Jyväskylän adonuorten ryhmä kokoontuu joulukuussa pakopelin, ruokailun ja hengailun merkeissä!

Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kaikille 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille kv- ja kotimaan adoptoiduille nuorille. Mukana tapahtumassa on myös Adoptioperheiden työntekijöitä.

Ryhmällä on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon pääsee laittamalla ryhmänvetäjä Adalle sähköpostia: ada.koskinen(a)hotmail.com tai viestiä Instagramissa @ada.koskinen.

Menneet adoptoitujen nuorten tapahtumat 2020

Adonuorten Zoom-miitti #1 to 30.4. klo 17

Järjestimme huhtikuussa adonuorten miitin Zoomin kautta. Miittiä vetivät nuorisojäsenemme ja vapaaehtoisemme Ada sekä Robeley. Miitin aikana osallistujat pystyivät kysellä vetäjiltä kysymyksiä, joihin he vastasivat parhaansa mukaan sekä pystyivät moikata vanhoja tuttuja tai tutustua ihan uusiin adonuoriin. Kiitos osallistujille!

Adonuorten Zoom-miitti #2 ke 27.5. klo 17

Järjestimme toukokuussa kaikkien aikojen toisen Adonuorten Zoom-miitin. Miittiä vetivät nuorisojäsenemme Aaro sekä Adoptioperheet ry:ssä tällä hetkellä sivaria suorittava Mikael.

Tapahtumassa keskusteltiin vetäjien musiikkiharrastuksesta, siviilipalveluksesta sekä Aaron mietteitä armeijasta, yleisesti kuulumisia ja mm. heidän kokemuksistaan Adoptioperheiden toiminnan suhteen? Osallistujat pystyivät kyselemään kysymyksiä vetäjiltä sekä moikata vanhoja tuttuja ja tavata Zoomin välityksellä ihan uusia adonuoria. Kiitos osallistujille!

Adonuorten Zoom-miitti #3 ma 14.9. klo 17

Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kuulemaan ja kysymään kysymyksiä, kun kansanedustajana toimiva Etiopiasta adoptoitu Bella Forsgrén tulee juttelemaan adonuorten kolmanteen Zoom-miittiin. Samalla voit moikata vanhoja tuttujasi tai tavata ihan uusia adonuoria. Kiitos osallistujille!

Adonuorten Zoom-miitti #4 ti 22.9. klo 17

Vuoden neljännessä Zoom-miitissä itsestään kertomassa on Etiopiasta adoptoitu Yasu Jukkola, joka on mm. juontaja, dj, mc eli seremoniamestari, tanssija, tanssinopettaja sekä nuorisotyönohjaaja. Tule juttelemaan Yasun ja muiden adoptoitujen kanssa!

Adonuoret Helsingin Pikseliin la 3.10. klo 12 (K-12)

Lokakuussa syvennytään adonuorten kanssa virtuaalitodellisuuden jännittävään maailmaan, kun suuntaamme lauantaina 3.10. klo 12 kauppakeskus Redin Pikseliin!

Virtuaalipelien jälkeen jatkamme yhdessä porukalla lounaalle samassa kauppakeskuksessa sijaitsevaan ravintolaan.

Tapahtuma on maksuton ja se on tarkoitettu kaikille väh. 12-vuotiaille kv- ja kotimaan adoptoiduille. Tapahtumassa mukana ovat Adoptioperheiden vertaistoiminnan suunnittelija Elias sekä siviilipalvelustyöntekijä Mikael.

Adoptoitujen nuorten aikuisten Zoom-tapaaminen 28.10. klo 17

Tule mukaan juttelemaan ja tapaamaan muita nuoria aikuisia adoptoituja ja kuulemaan Adoptioperheet ry:n toiminnasta!

Zoom-tapaaminen on tarkoitettu kaikille 18-29-vuotiaille adoptoiduille ja tapaamisessa mukana on Adoptioperheet ry:n vertaistoiminnan suunnittelija Elias sekä muita Adoptioperheiden työntekijöitä.

Adonuorten Zoom-miitti #5 la 7.11. klo 13

Järjestämme marraskuussa viidennen adonuorten Zoom-miitin, jossa itsestään kertomassa on aikuinen adoptoitu Selma Kramer. Selma adoptoitiin Suomeen 2-vuotiaana Sri Lankasta ja nykyään häneen voi törmätä mm. TikTokissa nimimerkillä salamaselma. Selma on juuri valmistumassa ammattiopettajaksi ja on myös kahden lapsen äiti. Tule juttelemaan Selman ja muiden adoptoitujen kanssa!

Miitti on tarkoitettu kaikille kv- ja kotimaan adoptoiduille nuorille.

Adoptoitujen nuorten ryhmät

Porin seudun adonuoret (11-16-vuotiaat)

Porin ryhmän vetäjinä toimivat Marja ja Milena. Lisätietoja ryhmästä sekä ilmoittautumiset Marjalle (040 558 5022 / tomberg.marja(a)gmail.com). Ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran syksyllä 2018.

Jyväskylän seudun adonuoret (12-vuotiaista ylöspäin)

Ryhmänvetäjänä toimii adoptoitu nuoret aikuiset Ada ja Karla. Lisätietoja ryhmästä ja tapaamisista Adalta ada.koskinen(a)hotmail.com / dm Instagramissa @ada.koskinen tai Karlalta karmala.karla(a)gmail.com / 040 063 8383. Ryhmällä on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon pääsee pyydettäessä.

Vaasan adonuorten ryhmä (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

VAASAN RYHMÄ ETSII VETÄJIÄ! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä vertaistoiminnan suunnittelijaan.

Turun seudun adoptionuoret -ryhmä (13-17-vuotiaille)

Turun nuorten ryhmän vetäjinä toimivat adoptiovanhemmat Suvi ja Päivi. Lisätietoja ryhmän toiminnasta ja tapaamisista Päiviltä sähköpostitse: paipel(a)utu.fi. Ilmoittautumiset tapahtumiin turkuadonuoret(a)gmail.com. Ryhmällä on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon pääsee pyydettäessä.

PK-seudun adonuorten ryhmä (11–vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Pk-seudun adonuorten ryhmää vetävät aikuiset adoptoidut Lilja ja Katja. Voit ottaa yhteyttä Liljaan sähköpostitse: lilja.maria.bamberg(a)gmail.com tai puhelimitse Katjaan 044 534 4555 pyytää heitä tai vapaaehtoistoiminnan koordinaattoria lisäämään sinut WhatsApp-ryhmään, mitä kautta tapaamisista pääsääntöisesti tiedotetaan.

Tampereen adonuorten ryhmä

Tampereella kokoontuu nuorten ryhmä tapaamisten ja tapahtumien merkeissä. Tampereen nuorten ryhmän kokoontumiset näet kalenterista tai kysy lisää kerhon vetäjältä.

Ryhmänvetäjänä toimii adoptoitu aikuinen Teresa (teresa.iltola(a)gmail.com, 044 283 5853).

Nuorten treffit Kuopiossa

Hei sinä 13-18 -vuotias nuori! Tule tapaamaan muita adoptionuoria mukavan tekemisen, herkuttelun ja rennon yhdessäolon merkeissä nuorten omaan ryhmään. Pääset suunnittelemaan hauskaa toimintaa ja juttelemaan nuorille ajankohtaisista asioista. Ryhmä kokoontuu noin kahdeksan kertaa vuodessa, neljä kertaa keväällä ja neljä syksyllä.
Ilmoittaudu osoitteeseen psnuortentreffit(a)gmail.com. Ilmoita seuraavat tiedot:

 • nimi ja syntymävuosi, osoitetiedot, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite
 • vanhemman/vanhempien nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tapaamiset ovat maksuttomia ja mukaan voit tulla myös kesken vuoden. Nuorten treffejä järjestävät Pohjois-Savon adoptioperheiden ryhmän vapaaehtoiset yhteistyössä Adoptioperheet ry:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

+9 -vuotiaiden lasten ryhmä Kuopiossa

Kuopiossa kokoontuu myös oma ryhmä +9 -vuotiaille adoptoiduille samaan aikaan ja samassa paikassa, kuin Pohjois-Savon adoptioperheiden paikallisryhmä (katso kokoontumisajat kalenterista). Varhaisnuoria ohjaa nuori 13-18 -vuotiaiden ryhmästä, jonka lisäksi +9 -vuotiailla on oma vastuuaikuinen. Lisätietoa +9 -vuotiaiden ryhmästä saat laittamalla viestin osoitteeseen psnuortentreffit(a)gmail.com.

Kouvolan adoptionuorten ryhmä

Kouvolassa kokoontuu ryhmä, joka on tarkoitettu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ryhmä tapaa noin neljä kertaa vuodessa.

Tapaamisissa nuoret saavat tavata toisiaan turvallisessa ympäristössä ja kehitellä yhdessä mukavaa, heille mielekästä toimintaa!

Ryhmänvetäjänä toimivat Jaana Hinkkuri-Oksanen (jaana.hinkkuri-oksanen(a)pp.inet.fi / 040 706 3134) sekä Anu Peltonen (anu.k.peltonen(a)gmail.com / 040 718 0591). Ryhmä tapaa Lehdokin nuorisotalolla, osoitteessa Madekuja 1, Kouvola.

Kaikki mukaan rohkeasti ryhmään ja pitämään hauskaa yhdessä!

Pohjois-Suomen adonuorten ryhmä

Pohjois-Suomen adonuorten ryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa (ainakin toistaiseksi) Oulussa ja vetäjänä toimivat Inkeri ja Terhi. Lisätietoja ja yhteydenotot sähköpostitse: pohjoissuomenadoptionuoret(a)gmail.com tai puhelimitse (soitto, tekstiviesti, WhatsApp): 040 716 1324.

Keski-Savon adonuorten ryhmä

Myös Keski-Savon alueella kokoontuu nyt tuore adonuorten ryhmä. Lisätietoa tapaamisista saat verkkosivujemme kalenterista.

Ryhmänvetäjänä toimii aikuinen adoptoitu Rinna (rinna.nea(a)gmail.com / 040 484 9445)

Oletko 13-29-vuotias adoptoitu nuori? Liity nuorisojäseneksemme ja kurkkaa alta myös lisätietoa vuoden 2021 nuorisojäsenkampanjastamme!

Nuorisojäsenenä saat monenlaisia jäsenetuja ja pääset osallistumaan edullisemmin toimintaan sekä toimimaan halutessasi vapaaehtoisena. Kurkkaa lisää tietoa nuorisojäsenten eduista täältä!

Vuoden 2021 nuorisojäsenkampanjassa jokainen kuluvana vuonna liittynyt nuorisojäsen saa itselleen, muiden jäsenetujen lisäksi, yhden (1) Finnkinon elokuvalipun. Kampanjassa myös jokaisesta liittyneestä nuorisojäsenestä suosittelija kuittaa itselleen yhden (1) Finnkinon elokuvalipun. Suosittelemalla nuorisojäsenyyttä voit siis ansaita useita elokuvalippuja! Suosittelijan täytyy olla täys-, kannatus- tai nuorisojäsen ja liittyvä nuorisojäsen kirjoittaa liittymislomakkeeseen suosittelijan nimen. Liity ja mainosta nuorisojäsenyyttämme ja lähde sen jälkeen vaikka porukalla leffaan!

Liity nuorisojäseneksi täällä!

 

Puuttuuko paikkakuntasi nuorilta vertaistoimintaa? Olisitko itse halukas sitä järjestämään, mutta et tiedä mitä voisit tehdä?

Onko nuorten tapaamisten järjestäminen kuormittavaa ja viekö se paljon aikaa jo muutenkin vähäisestä vapaa-ajasta? Ei ole ja ei vie. Nuorten tapaamisen järjestäminen on yllättävän helppoa. Pelkästään se, että nuoret saavat tavata vertaisiaan omassa paikassaan on erittäin tervetullutta toimintaa. Sen oheksi voi järjestää pientä osallistavaa toimintaa, esimerkiksi leipomista tai leffailtoja. Nuorille vertaistoiminta on erityisen tärkeää ja ohjaajille toiminta on palkitsevaa. Ryhmien tapaamiset löydät kalenteristamme!

Ota rohkeasti yhteyttä nuorisotoiminnan kehittäjään, jos olet valmis ryhtymään ryhmänvetäjäksi! Lisäohjeita nuorten toiminnan järjestämiseen löydät täältä.

Lasten ja nuorten leirit

Järjestämme lapsille ja nuorille leirejä yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa. Leirit pidetään Akkijärven rannalla Hauhon lomakeskuksessa. Adoptoidut leireilevät ohjaajien ja leirikummien kanssa. Lue lisää leireistä täältä.

 • Elias Helminen
  Elias Helminen vertaistoiminnan suunnittelija

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

Voinko etsiä alaikäisenä tietoja taustastani?

Adoptoidulla on oikeus pyytää taustatietojaan adoptioviranomaisilta iästä riippumatta. Joskus kuulee sanottavan, että adoptoidun tulee olla täysi-ikäinen saadakseen tietoa juuristaan. Tämä tieto ei pidä paikkaansa. On kuitenkin aina suositeltavampaa pyytää apua adoption ammattilaisilta kuin etsiä omin päin.

Alaikäinen voi olla yhteydessä sosiaalityöntekijään yhdessä adoptiovanhempiensa tai muun tukihenkilön kanssa, mutta myös yksin. Useimmat adoptiovanhemmat ymmärtävät lapsensa tiedontarvetta ja haluavat olla tukena etsinnässä. Jos vanhempasi eivät jostain syystä suhtaudu juurien etsimiseen myötämielisesti, sosiaalityöntekijä voi opastaa heitä tiedon ja avoimuuden tärkeydestä.

Vaikka adoptiovanhemmat vastustaisivat tietojen antamista, sinulla on joka tapauksessa oikeus palveluun ja tietoon juuristasi myös alaikäisenä. Adoptiovanhemmilla ei ole oikeutta kieltää sinua etsimästä tietoa. Koska asiakirjoissa voi olla jotain hankalia ja yllättäviä tietoja, on tärkeää, että sinä saat tarvittavan tuen niiden käsittelyssä, etkä jää yksin tietojen kanssa.

Jos et tiedä, miten voit toimia, voit aina olla yhteydessä meihin Adoptioperheissä ja voidaan yhdessä miettiä, miten edetä. Yhteystiedot löydät täältä!

X