Tuetut lomat

Vuonna 2020 meillä on tarjota kolme tuettua lomaa yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry :n kanssa, kiitos! Tiedotamme ajankohdasta ja lomapaikoista pian tarkemmin!

Lomat toteutetaan Veikkauksen tuella.

Tuettu Veikkauksen tuotoilla -tunnusMaaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n logo

Ajankohdat ja tarkemmat tiedot

PERINTEINEN PÄÄSIÄISLOMA PERHEILLE, JOISSA ON KOULUIKÄISIÄ ADOPTOITUJA

Ajankohta: Pääsiäinen 18.04.2019 -23.04.2019
Lomateema: Meidän perheen loma
Lomapaikka: Imatran kylpylä (Purjekuja 2, 55420 Imatra)
Osallistujamäärä: 10 perhettä (yhteensä 20 aikuista ja noin 20 lasta)
Hakuaika päättyy: 18.01.2019 LOMALLE HYVÄKSYTTYIHIN ON OLTU YHTEYDESSÄ!

UUSI!! VERTAISLOMA AIKUISILLE ADOPTOIDUILLE (PERHEINEEN)

Ajankohta: Heinäkuu 07.07.2019 -12.07.2019
Lomateema: Meidän perheen loma
Lomapaikka: Kuortaneen urheiluopisto (Opistotie 1, 63100 Kuortane)
Osallistujamäärä: 10 perhettä (yhteensä 20 aikuista ja noin 20 lasta)
Hakuaika päättyy: 07.04.2019 LOMALLE HYVÄKSYTTYIHIN ON OLTU YHTEYDESSÄ!

UUSI!! VERTAISLOMA AIKUISILLE ADOPTOIDUILLE (PERHEINEEN)

Ajankohta: Lokakuu 13.10.2019 -18.10.2019
Lomateema: Meidän perheen loma
Lomapaikka: Kylpylähotelli Päiväkumpu (Ylhäntie 1, 09120 Karjalohja)
Osallistujamäärä: 10 perhettä (yhteensä 20 aikuista ja noin 20 lasta)
Hakuaika päättyy: 13.07.2019

EI ME VARMAAN VOIDA HAKEA SINNE….

Tuetut lomat on tarkoitettu adoption koskettamille perheille, joissa toivotaan yhteistä aikaa. Lue millaisia harhaluuloja hakemiseen liittyy!

Blogikirjoitus ”Viisi myyttiä Adoptioperheitten tuetuista lomista”

Tuetulla lomalla on mahdollisuus koko perheen voimin ladata akkuja adoptioperheen arkeen. Lomiin sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-3 -vuotiaiden lastenhoito (4 x 2 h), jonka järjestää lomapaikka.

Aikuiset maksavat lomasta omavastuun (20€/henkilö/vrk), mutta lapset (alle 17-vuotiaat) pääsevät lomailemaan ilmaiseksi. Lomalla on mahdollista kokoontua vertaisten kesken, ja lomapaikka tarjoaa mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Hakemus lomalle tulee jättää viimeistään kolme (3) kuukautta ennen loman alkamisajankohtaa. Voit hakea luonnollisesti myös muita tuettuja perhelomia kuin adoptioperheille kiintiöityjä lomia. Muistathan, että samalle perheelle voidaan myöntää tuettu loma vain joka toinen vuosi.

Miten hakea lomalle?

Lomatukihakemus tehdään järjestävän lomajärjestön sivuilla. Jos haluat, voit hakea myös jollekin muulle lomajärjestöjen tuetulle perhelomalle kuin pääsiäislomalle. MTLH on tuottanut videon ohjeeksi sähköisen lomaakkeen täyttämisestä. Katso alta, miten perustella perheesi tarve tuetulle lomalle.

HUOM! Adoptioperheet ry ei vastaa lomatukihakemuksista eikä päätä, keitä lomalle valitaan. Yhdistyksen kautta ei ole näin ollen mahdollista tiedustella lomalle hyväksymistä, vaan tiedustelut tehdään aina järjestävän lomajärjestön kautta.

Lomatuki myönnetään taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Adoptioperheiden kannattaa mainita adoptioprosessin ja mahdollisen hakumatkan kustannukset sekä lapsen kotihoidon vaikutukset perheen talouteen, sekä arkielämän kuormittavuus. Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. STEA:n antamien ohjeiden mukaan lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Poikkeuksia lomatuen myöntämisessä voidaan tehdä ainoastaan omaishoitajien kohdalla, heille lomatuki voidaan myöntää harkiten peräkkäisinäkin vuosina. Tällöinkin huomioidaan muut hakijat ja etusijalle menevät hakijat, joilla edellisestä lomatuesta on pidempi aika tai ovat ns. ensikertalaisia lomatuen hakijoita. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan kaikilta lomajärjestöiltä myönnetty lomatuki.

Hakemuksessa kannattaa esittää myös vaihtoehtoisia loma-aikoja. (Tosin silloin kyse vain tavallisesta lomasta, jolloin muiden adoptioperheiden osuminen samalle lomajaksolle ei ole kovin todennäköistä.) Hakemukset säilyvät automaattisesti jonossa mahdollisia peruutuspaikkoja varten. Perusteluja-kohtaan on syytä kirjoittaa myös mahdolliset ruokavaliossa huomioitavat asiat. Lemmikkieläimen mukaan ottamisesta on sovittava suoraan lomakohteen kanssa.

Koska lomalle tulee hakea?

Lomatukihakemus tulee toimittaa suoraan lomajärjestöön viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkamispäivää.

Koska lomalle pääsystä ilmoitetaan?

Lomatuen myöntämisestä ilmoitetaan ainoastaan lomatuen saajille. Kutsu lomalle lähetetään valituille noin kahta kuukautta ennen loman alkua MTLH:sta joko postitse tai hakijan antamaan/vahvistamaan sähköpostiosoitteeseen. Kielteisestä lomatukipäätöksestä ei ilmoiteta.

Mitä loma maksaa?

Vuoden 2019 lomaviikoilla aikuisten omavastuuosuus on 20 €/vrk ja alle 17-vuotiaat lapset lomailevat ilman omavastuuta. Sen laskuttaa MTLH ry suoraan valituilta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, mahdollinen ryhmäkohtainen ohjelma ja yleinen vapaa-ajan ohjelma. Lomatukea ei myönnetä matkakustannuksiin.

Lisätietoja

Kyselyjä voi tehdä MTLH:sta 2 kuukautta ennen haetun loman alkua arkisin klo 9.00 – 13.00 010 2193 460 tai 050-408 3898.

MTLH:n lomahakemukseen verkossa

Lasten ja nuorten oma leiritoiminta

X