Adoptoiduille aikuisille

Moni aikuinen adoptoitu kokee kaipaavansa vertaistukea ja -toimintaa. Osalle  tieto omasta adoptiosta on saattanut tulla vasta vanhemmalla iällä.

Jokaisella adoptoidulla on oma tarinansa, kokemuksensa ja näkemyksensä adoptioon liittyen. Vertaistuen sekä muiden tukimuotojen tarve on hyvin yksilöllistä, mutta ajatusten ja tunteiden jakaminen saman kokeneen kanssa voi joskus tuntua helpommalta.

Mahtavat vapaaehtoisemme järjestävät valtakunnallisesti vertaistapaamisia, koulutuksia sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa aikuisille adoptoiduille sekä suomeksi että ruotsiksi. Tapaamisia on järjestetty mm. Uudellamaalla, Turussa, Tampereella, Pohjanmaalla sekä Ahvenanmaalla, mutta myös yksittäisiä kokoontumisia tai uusia ryhmiä saa perustaa! Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan, miten homma saataisiin käyntiin! Toiminta perustuu tasavertaisuuteen, toistemme kunnioittamiseen ja luottamuksellisuuteen.

Se oli jännä tunne, kun ensimmäistä kertaa sai jutella jonkun kanssa, joka oikeasti ymmärtää. Ei tarvinnut selitellä, vaan toinen ymmärsi heti. Se tuntui helpottavalta ja voimaannuttavalta. Oli kiva huomata, että muutkin ovat miettineet samoja asioita ja käyneet läpi samoja tunteita. Tapaamien oli todella rento, ihmiset mukavia ja itse sai olla sen verran äänessä, kun halusi. Puhuimme, nauroimme ja meillä oli hauskaa.

Aikuisten adoptoitujen tapahtumat 2021

Lisätietoa tapahtumista alkuvuodesta 2021!

Menneet aikuisten adoptoitujen tapahtumat

Aikuisten adoptoitujen toiminnan kehittämisryhmä 15.2. Helsingissä

Haluatko osallistua aikuisista adoptoiduista koostuvaan kehittämisryhmään, joka kokoontuu noin 1-2 kertaa vuodessa muutaman tunnin kerrallaan yhdistyksen työntekijän koordinoimana?

Kiinnostaako sinua tulla mukaan ryhmään? Ota yhteyttä toimistolle!

Toisen saappaissa – Kokemuksesta ymmärtämiseen -webinaari

Aika: Lauantai 26.9.2020 klo 13.00-16.30
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu adoptoiduille, adoptiovanhemmille sekä -odottajille.

Syyskuussa syvennyimme kiintymyssuhteen ja mentalisaation maailmaan webinaarissa, jossa puhujina toimivat psykologi Martina Salvén-Bodin sekä kouluttaja/STOry työnohjaaja Sanna Mäkipää.

Tapahtumasta ei ole saatavissa taltiointia yleisessä jaossa, mutta se löytyy mentoreillemme tarkoitetusta materiaalipankista. Tutustu mentoritoimintaan tästä ja hae mukaan!

Nuorten aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Keskiviikko 28.10.2020 klo 17.00-18.00

Oletko 18-29-vuotias adoptoitu nuori aikuinen? Kiinnostaako sinua tutustua muhin adoptoituihin, kuulla mitä muut adoptoidut nuoret aikuiset ajattelevat jostain sinua pohdituttavasta asiasta sekä millaista toimintaa Adoptioperheet ry järjestää aikuisille adoptoiduille ja miten siihen voi vaikuttaa ja päästä mukaan?

Tule mukaan tapaamaan muita nuoria aikuisia Zoomin välityksellä, tutustumaan uusiin tyyppeihin sekä kuulemaan Adoptioperheet ry:n toiminnasta.

Aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Keskiviikko 2.11.2020 klo 17.30
Lisätietoa: Keskustelua vetämässä ovat aikuiset adoptoidut Riikka, Jaakko sekä Naa

Tule mukaan tapaamaan muita aikuisia adoptoituja etäyhteydellä ja keskustelemaan heidän kanssaan sinua kiinnostavista teemoista. Tapaaminen järjestetään Zoomin kautta ja ohjeet sovelluksen käyttämiseen löydät mm. ilmoittautumislomakkeesta.

Aikuisten adoptoitujen ryhmät

Pk-seudun aikuiset adoptoidut

Voit tiedustella tapaamisista ryhmänvetäjä Naalta (stellanaasippola (a) yahoo.co.uk / 050 305 6493).

Vuxna adopterade i Huvudstadsregionen

Kontaktpersoner: Sabina Söderlund-Myllyharju & Maria Manninen
Nya intresserade kan ta kontakt med Sabina Söderlund-Myllyharju via Facebook/Messenger för mer information.

Vaasan seudun aikuiset adoptoidut

Oulun seudun aikuiset adoptoidut

Voit tiedustella tapaamisista ryhmänvetäjä Jaanalta (jaana.kestila(a)gmail.com / 040 761 2441).

Tampereen seudun aikuiset adoptoidut

Voit tiedustella tapaamisista ryhmänvetäjä Aregashilta (aregash.forsgren(a)gmail.com / 045 328 9839) tai Susanilta (susan.vilpponen(a)gmail.com).

Keskustelufoorumi aikuisille adoptoiduille Tukinetissä

Tutustu tuoreeseen aikuisille adoptoiduille suunnattuun keskustelufoorumiimme Tukinet-sivustolla. Rekisteröidy täällä ja pääset keskustelemaan anonyymisti muiden aikuisten adoptoitujen kanssa sinua kiinnostavista tai mietityttävistä aiheista.

Foorumi on esimoderoitu ja ylläpitäjä hyväksyy jokaisen aiheen ja kommentin erikseen. Ethän siis ihmettele, mikäli kommenttisi julkaisemisessa on viivettä.

Aikuisten adoptoitujen foorumin löydät täältä!

Salaiset Facebook-ryhmät aikuisille adoptoiduille sekä suomeksi että ruotsiksi

Salaisessa Facebook-ryhmässä voit keskustella muiden aikuisten adoptoitujen kanssa mieltäsi askarruttavista aiheista, jakaa kokemuksia ja saada ajankohtaista tietoa sekä vinkkejä esim. biologisen taustan selvitystyöhön liittyen. Ainoastaan ryhmän jäsenet näkevät kirjoituksesi sekä jäsenyytesi eikä ryhmässä ei ole ulkopuolisia. Mukaan päästäksesi tarvitset ylläpitäjältä henkilökohtaisen kutsun. Ryhmästä löytyy myös laaja materiaalipankki, jota voit hyödyntää. Ryhmän jäsenenä olet niin aktiivinen ja kerrot elämästäsi juuri sen verran kuin itse haluat.
Ota yhteys mentorihankkeen suunnittelijaan.

Konkreettisia neuvoja juurien etsimiseen Juuret-oppaasta

2019 julkaistu Juuret-opas on tehty adoptoituja henkilöitä varten biologisen taustan selvitystyön tueksi. Voit ottaa Etsintäavain-oppaan pohjalta päivitetyn Juuret-oppaan tueksi, kun harkitset prosessin aloittamista tai olet jo siihen ryhtynyt. Juuret-opas auttaa sinut alkuun, antaa vinkkejä, tietoa ja toivottavasti löydät sen avulla vastauksia juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä palvelunantajaan tai meihin,  jos sinulla on kysymyksiä tai kaipaat ohjeistusta ja neuvoja. Olemme tukenasi ja vastaamme kysymyksiisi mielellämme!

Vertaistapaamiset

Vertaistapaamisia aikuisille adoptoiduille järjestetään eri puolilla Suomea sekä suomeksi että ruotsiksi. Tapaamiset ovat rentoja ja vapaamuotoisia, sisältäen juttelua, toisiin tutustumista ja hauskanpitoa. Joskus käydään piknikillä, kahvilla tai keksitään jotain muuta hauskaa tekemistä yhdessä. Toimintamuodot ovat ryhmän ja sen vetäjien itse päätettävissä.

Osallistujat ovat juuri sen verran aktiivisia ja kertovat itsestään sen verran, kuin itse haluavat. Pääsääntöisesti tapaamisissa ei ole ulkopuolisia, ellei toisin ilmoiteta. Tapaamiset ovat maksuttomia, ja kaikki aikuiset adoptoidut lämpimästi tervetulleita mukaan!

Joskus tarpeen voi olla jonkun tietyn teeman varaan tai esim. adoptoidun läheisille suunnattu tilaisuus. Isomman tapahtuman järjestämiseksi kannattaakin olla hyvissä ajoin yhteydessä yhdistyksen henkilökuntaan, niin voimme olla paremmin avuksi!

Henkilökohtaista vertaistukea mentorihankkeen kautta

Vertaistukiryhmässä jutustelu ei tunnu kaikille luontaiselta. Mentoritoiminnan kautta voit saada tai tarjota tarvitsevalle henkilökohtaista vertaistukea, lue lisää täältä!

Suunnitteilla on myös paljon uusia toimintamuotoja!

 • Seminaareja, koulutuksia ja muita mielenkiintoisia tapahtumia
 • Ohjausta ja neuvontaa
 • Vertaischat
 • Aikuisten adoptoitujen kehittämisryhmä 
 • Minna Vihavainen
  Minna Vihavainen Mentoritoiminnan projektipäällikkö

  Mentorien ja aktorien yhteyshenkilö mentoritoiminnassa

  050 4109 500

 • Elias Helminen
  Elias Helminen vertaistoiminnan suunnittelija

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X