Adoptoiduille aikuisille

Moni aikuinen adoptoitu kokee kaipaavansa vertaistukea ja -toimintaa. Osalle tieto omasta adoptiosta on saattanut tulla vasta vanhemmalla iällä.

Jokaisella adoptoidulla on oma tarinansa, kokemuksensa ja näkemyksensä adoptioon liittyen. Vertaistuen sekä muiden tukimuotojen tarve on hyvin yksilöllistä, mutta ajatusten ja tunteiden jakaminen saman kokeneen kanssa voi joskus tuntua helpommalta.

Mahtavat vapaaehtoisemme järjestävät valtakunnallisesti vertaistapaamisia, koulutuksia sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa aikuisille adoptoiduille sekä suomeksi että ruotsiksi. Tapaamisia on järjestetty mm. Uudellamaalla, Turussa, Tampereella, Pohjanmaalla sekä Ahvenanmaalla, mutta myös yksittäisiä kokoontumisia tai uusia ryhmiä saa perustaa! Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan, miten homma saataisiin käyntiin! Toiminta perustuu tasavertaisuuteen, toistemme kunnioittamiseen ja luottamuksellisuuteen. Kurkkaa alempaa aikuisten adoptoitujen paikallisryhmät klikkaamalla tästä!

Tutustu myös adoptoiduille suunnattuun Kysy ammattilaiselta -palveluumme täältä!

Se oli jännä tunne, kun ensimmäistä kertaa sai jutella jonkun kanssa, joka oikeasti ymmärtää. Ei tarvinnut selitellä, vaan toinen ymmärsi heti. Se tuntui helpottavalta ja voimaannuttavalta. Oli kiva huomata, että muutkin ovat miettineet samoja asioita ja käyneet läpi samoja tunteita. Tapaamien oli todella rento, ihmiset mukavia ja itse sai olla sen verran äänessä, kun halusi. Puhuimme, nauroimme ja meillä oli hauskaa.

Toimintaa aikuisille adoptoiduille 2021

Aikuisten kv-adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Tämä etätapaaminen on peruuntunut!

Aika: Keskiviikko 17.11.2021 klo 18.00-19.30
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kansainvälisesti adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten kv-adoptoitujen kanssa teemasta sinua pohdituttavista aiheista. Tapaamista vetävät adoptoidut aikuiset Minna ja Aregash. Tapaamiseen voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä ja vaikka vain kuuntelemaankin.

Aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Keskiviikko 24.11.2021 klo 17.30-19.00
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kotimaan ja kansainvälisesti adoptoiduille aikuisille

Ilmoittaudu mukaan syksyn viimeiseen aikuisten adoptoitujen etätapaamiseen tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten adoptoitujen kanssa teemasta sinua pohdituttavista aiheista. Tapaamista vetävät adoptoidut aikuiset Jaakko ja Susanna. Tapaamiseen voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä ja vaikka vain kuuntelemaankin.

Ilmoittaudu tästä ma 22.11. mennessä!

Leena Louhivaaran Minäkuva-työpaja aikuisille kotimaan adoptoiduille

Vielä yksi paikka jäljellä! Voit myös ilmoittautua jonoon peruuntumisten varalta.

Aika: Perjantai 10.12. – sunnuntai 12.12.2021
Lisätietoa: Työpaja on suunnattu 30-75-vuotiaille kotimaan adoptoiduille

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä itsekin kotimaan adoptoidun Leena Louhivaaran vetämään työpajaan, jossa voi tavata toisia aikuisia adoptoituja, kuunnella heidän tarinoitaan ja jakaa halutessaan omaa tarinaansa.

Työpaja on suunnattu 30-75-vuotiaille kotimaan adoptoiduille ja se on maksuton. Luovassa työpajassa ei suoriteta, eikä vertailla vaan jokainen tekee omaa matkaansa minäkuvaansa. Mukaan tarvitset vain puhelimen, jolla voit ottaa kuvia itsellesi tai oman kameran. Osallistumiseen ei vaadita mitään ennakko-osaamista tai erityistaitoja!

Työpajan aikataulu:
Pe 10.12. klo 17.30-20.00
La 11.12. klo 10.00-18.00
Su 12.12. klo 10.00-15.00

Paikkoja on rajoitetusti, joten lue lisää ja ilmoittaudu ripeästi!

Ilmoittaudu tästä 14.11. mennessä!

Menneet aikuisten adoptoitujen tapahtumat 2021

Kehityksellisen trauman vaikutukset ihmissuhteisiin -webinaari adoptoiduille

Aika: Maanantai 1.3.2021 klo 17.00-18.30
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu aikuisille adoptoiduille

Tule kuulemaan ja keskustelemaan Saara Salon johdolla webinaarin teemasta. Webinaari on suunnattu kv- ja kotimaan adoptoiduille aikuisille, mutta myös alle 18-vuotiaat voivat osallistua. Mikäli oman nuoren osallistuminen mietityttää, voit olla yhteydessä vertaistoiminnan suunnittelija Elias Helmiseen elias.helminen@adoptioperheet.fi.

Tapahtuma taltioidaan ja se tulee katsottavaksi Adoptioperheet ry:n jäsenille kevään aikana! Mikäli et ole jäsenemme, liity tästä!

Aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Torstai 4.3.2021 klo 17.00-18.30
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kv- ja kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten adoptoitujen kanssa sinua kiinnostavista tai mietityttävistä teemoista. Tapaamista vetävät aikuiset adoptoidut Jaakko ja Heta ja se sisältää rentoa keskustelua.

Onko adoptioni ollut salaisuus? – Aikuisten kotimaan adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Keskiviikko 31.3.2021 klo 18.00-19.30
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan muita aikuisia kotimaan adoptoituja ja keskustelemaan Zoomin välityksellä päivän teemasta ”Onko adoptioni ollut salaisuus?”. Tapaamista vetää itsekin kotimaan adoptoitu Karoliina Ståhlhammar.

Aikuisten kv-adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Keskiviikko 7.4.2021 klo 18.30-20.00
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kv-adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten kv-adoptoitujen kanssa sinua kiinnostavista tai mietityttävistä teemoista. Tapaamista vetävät aikuiset adoptoidut Iina ja Minna ja se sisältää rentoa keskustelua.

Aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Torstai 15.4.2021 klo 17.30-19.30
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kv- ja kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten adoptoitujen kanssa sinua kiinnostavista tai mietityttävistä teemoista. Tapaamista vetävät aikuiset adoptoidut Jaakko ja Heta ja se sisältää rentoa keskustelua.

En mångfald av känslor – bearbetandet av adoptionsbakgrunden

Tid: Mondag 3.5. kl. 17.30-19.30
Talare: Psykolog och terapeut Agneta Thorén samt adopterade vuxna Minna, Annika och Christopher
Mer info: Webinarie för adopterade, adoptivföräldrar och adoptionssökande

Ofta kan man höra sägas hur adoptionen är en livslång resa. Den kan väcka en mångfaldig skala av känslor och tankar hos de olika parterna. Ibland även känslor av sorg och förlust. Över människor man inte träffat, fått lära känna eller vuxit upp med. Över en kultur eller ett språk man inte kunnat ta del av. En bit av livshistorien man inte känner till eller kanske aldrig får veta. Eller över de bakomliggande orsakerna som lett till beslutet av adoption. Upplevelserna är väldigt individuella och varierar. Men hur kan man som adopterad bearbeta den egna livshistorien och de olika känslor och funderingar som uppstår? Eller som förälder stöda sitt barn i denna process samt eventuell bearbetning av de egna känslorna kopplat till adoptionen? Som föreläsare agerar psykolog och terapeut Agneta Thorén och på plats finns även tre vuxna adopterade som diskuterar temat utifrån sina egna erfarenheter.

Aikuisen adoptoidun identiteetti ja monet tunteet: Webinaari häpeän, kiitollisuuden ja syyllisyyden tuntemisesta sekä itsetunnosta

Aika: Tiistai 4.5. klo 17-19
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu kaikille kv- ja kotimaan adoptoiduille aikuisille

Webinaarissa puhujana toimii Eveliina Holmgren, joka on psykologi, PsT ja työterveyspsykologi. Hän on myös mukana FINADO-tutkimishankkeessa, jossa selvitetään kansainvälisen adoption kautta Suomeen tulleiden lasten hyvinvointia elämänkaaren eri vaiheissa ja hyvinvoinnin monista näkökulmista.

Webinaari toteutetaan kolmessa osassa, jossa kussakin käsitellään otsikon mukaisia teemoja ja jokaisen osion jälkeen on lyhyt keskusteluhetki sekä lopussa vielä lyhyt yleinen kyselyosio.

Webinaarin luento-osuudet taltioitiin ja ne tulee katsottavaksi myöhemmin Adoptioperheet ry:n jäsenille. Jos et ole vielä jäsenemme, voit liittyä täältä!

Aikuisten kv-adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Torstai 6.5.2021 klo 18.30-20.00
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kv-adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten kansainvälisesti adoptoitujen kanssa sinua kiinnostavista tai mietityttävistä teemoista. Tapaamista vetävät aikuiset adoptoidut Aregash ja Minna ja se sisältää rentoa keskustelua.

Parisuhteen palikat -webinaari

Aika: Tiistai 11.5. klo 17.30-19.00
Lisätietoa: Tervetuloa mukaan Parisuhteen palikat -webinaariin tiistaina 11.5. klo 17.30-19.00, joka järjestetään yhteistyössä Parisuhdekeskus Katajan kanssa.

Webinaari on suunnattu adoptoiduille aikuisille, adoptiovanhemmille sekä -odottajille, ja se on maksuton.

Parisuhteen palikoiden perusajatus on konkretisoida käytännönläheisesti parisuhteen eri alueita ja tukea ihmistä ymmärtämään parisuhdeasioita paremmin ja keskustelemaan niistä. Parisuhteen palikat tekevät näkyväksi parisuhteen laaja-alaisuuden ja antaa nimet parisuhteen tärkeimmille alueille.

Palikat on nimetty: sitoutuminen, tunteet, ristiriidat/riidat, seksuaalisuus, sanat, teot, luottamus ja anteeksianto sekä rakkaus. Valkoisen palikan voi jokainen nimetä itse suhteeseen merkittävästi vaikuttavalla asialla, joka omasta mielestä puuttuu palikoiden teemoista. Webinaarin kouluttajana toimii Kataja ry:n asiantuntija Laura Huuskonen.

Sisaruus – Aikuisten kotimaan adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Keskiviikko 12.5.2021 klo 17.30-19.00
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan muita aikuisia kotimaan adoptoituja ja keskustelemaan Zoomin välityksellä päivän teemasta ”sisaruus”. Tapaamista vetää itsekin kotimaan adoptoitu Karoliina Ståhlhammar.

Zoom-träff för vuxna adopterade

Tid: Torsdag 27.5. kl. 18.30-20.00
Mer info: Träffen är riktad till alla vuxna adopterade, både internationellt och nationellt.

Välkommen med och träffa både nya och gamla bekanta samt diskutera teman som intresserar just dig med andra adopterade. Träffen ordnas på distans och är avgiftsfri. Du är välkommen att delta med väldigt låg tröskel, det är upp till var och en vad och om man vill delge nåt gällande sig själv. Det är fullständigt ok att också komma med och bara lyssna. Träffen leds av två vuxna adopterade, Minna och Petra.

Nuorten aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen #2

Aika: Maanantai 31.5. klo 18.00-19.30
Lisätietoa: Tapaaminen on tarkoitettu kaikille 18-29-vuotiaille kv- ja kotimaan adoptoiduille nuorille aikuisille

Tule juttelemaan muiden nuorten aikuisten adoptoitujen kanssa sinua kiinnostavista tai mietityttävistä teemoista. Tapaaminen on suunnattu kaikille 18-29-vuotiaille kotimaan ja kv-adoptoiduille nuorille.

Aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Aika: Keskiviikko 2.6. klo 17.30-19.00
Lisätietoa: Tapaaminen on tarkoitettu kaikille kv- ja kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tule juttelemaan muiden aikuisten adoptoitujen kanssa sinua kiinnostavista tai mietityttävistä teemoista. Tapaamista vetävät aikuiset adoptoidut Heta ja Jaakko.

Etäkeskustelu aikuisille adoptoiduille ja adoptiovanhemmille

Aika: Tiistai 8.6. klo 17.30-19.30
Lisätietoa: Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kotimaan sekä kansainvälisesti adoptoiduille aikuisille ja adoptiovanhemmille. Paikkoja rajoitetusti!

Adoptoitujen aikuisten ja adoptiovanhempien yhteiset keskustelut ovat antaneet uusia oivalluksia molemmille osapuolille. Järjestämme kahden tunnin verkkokeskustelun, jossa tähdätään aiheen, toisen ihmisen tai itsen parempaan ymmärtämiseen, mutta yksimielisyyteen ei tarvitse päästä eikä minkään ratkaisun syntyä.

Keskustelussa hyödynnetään Erätauko-menetelmää, jonka avulla voi tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saada paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.  Keskustelu on Erätauko-ohjaajan vetämä, käydään suomenkielellä ja se on luottamuksellinen. Mukaan mahtuu korkeintaan 10 osallistujaa ja tasapuolisuuden vuoksi yritämme saada molempia, adoptoituja ja vanhempia, yhtä paljon mukaan.

Lisätietoja tapahtumasta voi kysyä viestintä- ja järjestösihteeri Lotalta.

Paintball-tapahtuma adoptoiduille nuorille sekä nuorille aikuisille la 17.7. klo 12-15 (K15)

Heinäkuussa suunnataan adonuorten kanssa Vuosaaren Arenaharboriin pelaamaan paintballia. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille 15-29-vuotiaille kotimaan ja kv-adoptoiduille nuorille ja nuorille aikuisille. Pelien jälkeen nautitaan pizzasta sille varatun Arenaharbourin grillikatoksella.

Seikkailupuisto-tapahtuma adoptoiduille nuorille sekä nuorille aikuisille su 18.7. klo 12-16 (K12)

Heinäkuussa suunnataan adonuorten kanssa Seikkailupuisto Zippyyn kiipeilemään. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille 12-29-vuotiaille kotimaan ja kv-adoptoiduille nuorille ja nuorille aikuisille. Kiipeilyn jälkeen syödään pizzat puiston läheisyydessä.

Kv-adoptoitujen aikuisten Zoom-tapaaminen

Aika: Torstai 16.9.2021 klo 18.00-19.30
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kansainvälisesti adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten kv-adoptoitujen kanssa sinua mietityttävistä aiheista. Paikalle voi tulla myös kuuntelemaan. Tapaamista vetää aikuinen adoptoitu Aregash ja se sisältää rentoa keskustelua. Paikalla myös Adoptioperheet ry:n adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö Elias teknisenä tukena.

Jälkipalveluwebinaari

Aika: Torstai 23.9. klo 17.00-19.00
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu kaikille kv- ja kotimaan adoptoiduille sekä adoptiovanhemmille

Jälkipalveluwebinaarissa Interpedian, Pelastakaa Lapset ry:n ja Helsingin kaupungin työntekijät kertovat jälkipalvelusta. Paikalla on myös kokemusasiantuntijoina adoptoituja, jotka kertovat omia kokemuksiaan juurien etsinnästä. Tapahtuma on tarkoitettu adoptoiduille sekä adoptiovanhemmille.

Aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen – Juuret ja jälkipalvelu

Aika: Keskiviikko 29.9.2021 klo 17.30-19.00
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kv- ja kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten adoptoitujen kanssa juurista ja jälkipalvelusta. Tapaamista vetävät aikuiset adoptoidut Jaakko sekä Susanna ja se sisältää rentoa keskustelua.

Nuorten aikuisten adoptoitujen Zoom-tapaaminen

Tapaaminen on peruuntunut!

Aika: Tiistai 12.10.2021 klo 17.00-18.30
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille 18-29-vuotaille kv- ja kotimaan adoptoiduille nuorille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden nuorten aikuisten adoptoitujen kanssa sinua mietityttävistä ja kiinnostavista teemoista. Tapaamista vetää itsekin adoptoitu Susanna. Tapaamiseen voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä ja vaikka vain kuuntelemaankin.

Parisuhde voimavarana -webinaari

Aika: Torstai 14.10. klo 17.30-19.00
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu adoptoiduille aikuisille, adoptiovanhemmille sekä -odottajille

Miten parisuhdetta voi vahvistaa? Entä miten lapsen tulo perheeseen vaikuttaa? Tule mukaan pohtimaan ja saamaan työkaluja omaan tärkeään ihmissuhteeseesi!

Parisuhde voimavarana -webinaari järjestetään lokakuun puolivälissä yhteistyössä Parisuhdekeskus Katajan kanssa ja se on maksuton.

Kotimaan adoptoitujen aikuisten Zoom-tapaaminen – Adoptioasioiden pohtimisen tasot eri elämänvaiheissa

Aika: Keskiviikko 27.10.2021 klo 17.30-19.00
Lisätietoa: Etätapaaminen on suunnattu kaikille kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan ja keskustelemaan Zoomin välityksellä muiden aikuisten adoptoitujen kanssa teemasta ”Adoptioasioiden pohtimisen tasot eri elämänvaiheissa -Mikä sinua mietityttää nyt, mistä haluaisit keskustella tai puhua?”. Tapaamista vetää itsekin aikuinen kotimaan adoptoitu Karoliina Ståhlhammar. Tapaamiseen voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä ja vaikka vain kuuntelemaankin.

Adoptoidun ihmissuhteet: miten adotiotausta näkyy ihmissuhteissa? – Webinaari aikuisille adoptoiduille

Aika: Keskiviikko 10.11.2021 klo 17.30-19.30
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu kaikille kansainvälisesti ja kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tervetuloa osallistumaan adoptoiduille suunnattuun Karoliina Ståhlhammarin webinaariin ”Adoptoidun ihmissuhteet: miten adotiotausta näkyy ihmissuhteissa?”. Karoliina Ståhlhammar on erityisopettaja ja terapeutti sekä kotimaan adoptoitu. Webinaarissa käsitellään mm. adoptiotaustaa ja sen suhdetta itseen; minäkuva ja identiteetti sekä suhdetta toisiin; ystävyyssuhteet ja perhesuhteet.

Webinaari on maksuton ja se järjestetään Zoom-alustalla.

Adoptoitujen aikuisten toiminnan kehittämisryhmä

Aika: Lauantai 13.11.2021 klo 14.00-17.00
Paikka: Adoptioperheiden toimitilat, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki
Lisätietoa: Kehittämisryhmä on suunnattu kaikille kansainvälisesti ja kotimaan adoptoiduille aikuisille

Tule tapaamaan muita aikuisia adoptoituja sekä ideoimaan ja suunnittelemaan yhdistyksen toimintaa yhdessä. Suunnittelun lisäksi ohjelmassa on ruokailu lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa.

Aikuisten adoptoitujen ryhmät

Pk-seudun aikuiset adoptoidut

Voit tiedustella tapaamisista ryhmänvetäjä Naalta (stellanaasippola (a) yahoo.co.uk / 050 305 6493).

Vuxna adopterade i Huvudstadsregionen

Kontaktpersoner: Sabina Söderlund-Myllyharju & Maria Manninen
Nya intresserade kan ta kontakt med Sabina Söderlund-Myllyharju via Facebook/Messenger för mer information.

Vaasan seudun aikuiset adoptoidut

Oulun seudun aikuiset adoptoidut

Voit tiedustella tapaamisista ryhmänvetäjä Jaanalta (jaana.kestila(a)gmail.com / 040 761 2441).

Tampereen seudun aikuiset adoptoidut

Voit tiedustella tapaamisista ryhmänvetäjä Aregashilta (aregash.forsgren(a)gmail.com / 045 328 9839).

WhatsApp-ryhmä aikuisille adoptoiduille

Aikuisille adoptoiduille suunnatussa WhatsApp-ryhmässä jaetaan vertaistukea ja jutellaan erilaisista asioista. Lisätietoa ryhmästä antaa sen ylläpitäjä Naa (stellanaasippola (a) yahoo.co.uk / 050 305 6493) ja voit pyytää häntä lisäämään itsesi ryhmään.

Konkreettisia neuvoja juurien etsimiseen Juuret-oppaasta

2019 julkaistu Juuret-opas on tehty adoptoituja henkilöitä varten biologisen taustan selvitystyön tueksi. Voit ottaa Etsintäavain-oppaan pohjalta päivitetyn Juuret-oppaan tueksi, kun harkitset prosessin aloittamista tai olet jo siihen ryhtynyt. Juuret-opas auttaa sinut alkuun, antaa vinkkejä, tietoa ja toivottavasti löydät sen avulla vastauksia juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä palvelunantajaan tai meihin,  jos sinulla on kysymyksiä tai kaipaat ohjeistusta ja neuvoja. Olemme tukenasi ja vastaamme kysymyksiisi mielellämme!

Henkilökohtaista vertaistukea mentoritoiminnan kautta

Vertaistukiryhmässä jutustelu ei tunnu kaikille luontaiselta ja joskus voi olla tarve saada jutella luottamuksellisesti vertaisen kanssa ihan kahden kesken. Tätä tarjoaa mentoritoiminta valtakunnallisesti sekä suomeksi että ruotsiksi, lue lisää täältä!

Vertaistapaamiset

Vertaistapaamisia aikuisille adoptoiduille järjestetään eri puolilla Suomea sekä suomeksi että ruotsiksi. Tapaamiset ovat rentoja ja vapaamuotoisia, sisältäen juttelua, toisiin tutustumista ja hauskanpitoa. Joskus käydään piknikillä, kahvilla tai keksitään jotain muuta hauskaa tekemistä yhdessä. Toimintamuodot ovat ryhmän ja sen vetäjien itse päätettävissä.

Osallistujat ovat juuri sen verran aktiivisia ja kertovat itsestään sen verran, kuin itse haluavat. Pääsääntöisesti tapaamisissa ei ole ulkopuolisia, ellei toisin ilmoiteta. Tapaamiset ovat maksuttomia, ja kaikki aikuiset adoptoidut lämpimästi tervetulleita mukaan!

Joskus tarpeen voi olla jonkun tietyn teeman varaan tai esim. adoptoidun läheisille suunnattu tilaisuus. Isomman tapahtuman järjestämiseksi kannattaakin olla hyvissä ajoin yhteydessä yhdistyksen henkilökuntaan, niin voimme olla paremmin avuksi!

Henkilökohtaista vertaistukea mentoritoiminnan kautta

Vertaistukiryhmässä jutustelu ei tunnu kaikille luontaiselta ja joskus voi olla tarve saada jutella luottamuksellisesti vertaisen kanssa ihan kahden kesken. Tätä tarjoaa mentoritoiminta valtakunnallisesti sekä suomeksi että ruotsiksi, lue lisää täältä!

Kysy ammattilaiselta -palvelu adoptoiduille

Mietityttävätkö sinua esimerkiksi perintöasiat, adoptoidun oikeudet, ihmissuhteet tai perhesuhteet, oma adoptiotausta, juuret tai niiden etsiminen? Lue lisää täältä!

 • Minna Vihavainen
  Minna Vihavainen Mentoritoiminnan projektipäällikkö

  Mentorien ja aktorien yhteyshenkilö mentoritoiminnassa

  050 4109 500

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X