Adoptoiduille aikuisille

Moni aikuinen adoptoitu kokee kaipaavansa vertaistukea ja -toimintaa. Osalle  tieto omasta adoptiosta on saattanut tulla vasta vanhemmalla iällä.

Jokaisella adoptoidulla on oma tarinansa, kokemuksensa ja näkemyksensä adoptioon liittyen. Vertaistuen sekä muiden tukimuotojen tarve on hyvin yksilöllistä, mutta ajatusten ja tunteiden jakaminen saman kokeneen kanssa voi joskus tuntua helpommalta.

Mahtavat vapaaehtoisemme järjestävät valtakunnallisesti vertaistapaamisia, koulutuksia sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa aikuisille adoptoiduille sekä suomeksi että ruotsiksi. Tapaamisia on järjestetty mm. Uudellamaalla, Turussa, Tampereella, Pohjanmaalla sekä Ahvenanmaalla, mutta myös yksittäisiä kokoontumisia tai uusia ryhmiä saa perustaa! Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan, miten homma saataisiin käyntiin! Toiminta perustuu tasavertaisuuteen, toistemme kunnioittamiseen ja luottamuksellisuuteen.

Se oli jännä tunne, kun ensimmäistä kertaa sai jutella jonkun kanssa, joka oikeasti ymmärtää. Ei tarvinnut selitellä, vaan toinen ymmärsi heti. Se tuntui helpottavalta ja voimaannuttavalta. Oli kiva huomata, että muutkin ovat miettineet samoja asioita ja käyneet läpi samoja tunteita. Tapaamien oli todella rento, ihmiset mukavia ja itse sai olla sen verran äänessä, kun halusi. Puhuimme, nauroimme ja meillä oli hauskaa.

Aikuisten adoptoitujen tapahtumat 2019

VIRTAA VERTAISTOIMINTAAN! -TAPAHTUMA LA 9.11.
ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN TÄSTÄ!

Marraskuussa järjestämme aikuisille adoptoiduille Virtaa vertaistoimintaan! -tapahtuman klo 11.00-15.30 yhdistyksen tiloissa Helsingin Sörnäisissä (Lintulahdenkatu 10).

Tapahtumaan sisältyy asiantuntijaluento, vertaistoiminnan esittelyä sekä yhteinen lounas ja kahvi. Tilaisuus on Adoptioperheet ry:n jäsenille ilmainen ja muille osallistumismaksu on 20€/hlö.

Tule siis juhlistamaan tuolloin vietettävää World Adoption Day:ta ja tutustumaan yhdistyksen toimintaan muiden aikuisten adoptoitujen kanssa.

ADOPTOITUJEN JÄLKIPALVELUBRUNSSI TAMPEREELLA LA 30.11.
LISÄTIETOA JA ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ!

Järjestämme marraskuun lopussa adoptoiduille nuorille ja aikuisille tapahtuman, missä Pelastakaa Lapset ry:n ja Interpedian työntekijät kertovat jälkipalvelusta ja juurien etsinnästä. Tapahtumassa on myös mukana adoptoituja kokemuspuhujia, jotka kertovat oman taustansa selvittämisestä.

Salaiset Facebook-ryhmät aikuisille adoptoiduille sekä suomeksi että ruotsiksi

Salaisessa Facebook-ryhmässä voit keskustella muiden aikuisten adoptoitujen kanssa mieltäsi askarruttavista aiheista, jakaa kokemuksia ja saada ajankohtaista tietoa sekä vinkkejä esim. biologisen taustan selvitystyöhön liittyen. Ainoastaan ryhmän jäsenet näkevät kirjoituksesi sekä jäsenyytesi eikä ryhmässä ei ole ulkopuolisia. Mukaan päästäksesi tarvitset ylläpitäjältä henkilökohtaisen kutsun. Ryhmästä löytyy myös laaja materiaalipankki, jota voit hyödyntää. Ryhmän jäsenenä olet niin aktiivinen ja kerrot elämästäsi juuri sen verran kuin itse haluat.
Ota yhteys mentorihankkeen suunnittelijaan.

Konkreettisia neuvoja juurien etsimiseen Etsintäavain -oppaasta

Etsintäavain-opas on kehitetty adoptoituja henkilöitä varten biologisen taustan selvitystyön tueksi. Voit ottaa etsintäavaimen tueksi, kun harkitset prosessin aloittamista tai olet jo siihen ryhtynyt. Etsintäavain auttaa sinut alkuun, antaa vinkkejä, tietoa ja toivottavasti löydät sen avulla vastauksia juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä palvelunantajaan tai meihin,  jos sinulla on kysymyksiä tai kaipaat ohjeistusta ja neuvoja. Olemme tukenasi ja vastaamme kysymyksiisi mielellämme!

Vertaistapaamiset

Vertaistapaamisia aikuisille adoptoiduille järjestetään eri puolilla Suomea sekä suomeksi että ruotsiksi. Tapaamiset ovat rentoja ja vapaamuotoisia, sisältäen juttelua, toisiin tutustumista ja hauskanpitoa. Joskus käydään piknikillä, kahvilla tai keksitään jotain muuta hauskaa tekemistä yhdessä. Toimintamuodot ovat ryhmän ja sen vetäjien itse päätettävissä.

Osallistujat ovat juuri sen verran aktiivisia ja kertovat itsestään sen verran, kuin itse haluavat. Pääsääntöisesti tapaamisissa ei ole ulkopuolisia, ellei toisin ilmoiteta. Tapaamiset ovat maksuttomia, ja kaikki aikuiset adoptoidut lämpimästi tervetulleita mukaan!

Joskus tarpeen voi olla jonkun tietyn teeman varaan tai esim. adoptoidun läheisille suunnattu tilaisuus. Isomman tapahtuman järjestämiseksi kannattaakin olla hyvissä ajoin yhteydessä yhdistyksen henkilökuntaan, niin voimme olla paremmin avuksi!

Suuri vuosittainen vertaistapaaminen maaliskuussa Helsingissä

Kerran vuodessa vapaaehtoiset ovat järjestäneet suuremman vertaistapaamisen kevättalvella Helsingissä. Tiedotamme tästä niin pian, kuin saamme talkoolaisilta lisätietoja! Uskomme, että tiedossa on jälleen lämminhenkinen tapahtuma, jonna kannattaa tulla kauempaakin!

Seuraa kalenteriamme sekä eri tiedotuskanaviamme, jotta bongaat tapaamisen ajankohdan!

Henkilökohtaista vertaistukea mentorihankkeen kautta

Vertaistukiryhmässä jutustelu ei tunnu kaikille luontaiselta. Mentoritoiminnan kautta voit saada tai tarjota tarvitsevalle henkilökohtaista vertaistukea, lue lisää täältä!

Suunnitteilla on myös paljon uusia toimintamuotoja!

 • Seminaareja, koulutuksia ja muita mielenkiintoisia tapahtumia
 • Ohjausta ja neuvontaa
 • Vertaischat
 • Aikuisten adoptoitujen kehittämisryhmä 
 • Minna Vihavainen
  Minna Vihavainen Mentoritoiminnan suunnittelija

  Mentorien ja aktorien yhteyshenkilö mentoritoiminnassa

  050 4109 500

 • Elias Helminen
  Elias Helminen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

  Yhteyshenkilö adoptoitujen lasten, nuorten ja aikuisten oman toiminnan sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X