Adoptoiduille aikuisille

Aikuiset adoptoidut tarvitsevat vertaistukea. Monille tieto omasta adoptiosta on tullut vasta vanhemmalla iällä.

Jokaisella adoptoidulla on oma tarinansa, kokemuksensa ja näkemyksensä adoptiosta. Vertaistuen sekä muiden tukimuotojen tarve on hyvin yksilöllistä, mutta ajatusten ja tunteiden jakaminen saman kokeneen kanssa voi tuntua helpommalta.

Mahtavat vapaaehtoisemme järjestävät valtakunnallisesti vertaistapaamisia, koulutuksia sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa aikuisille adoptoiduille sekä suomeksi että ruotsiksi. Tapaamisia on järjestetty mm. Uudellamaalla, Turussa, Tampereella, Pohjanmaalla sekä Ahvenanmaalla, mutta myös yksittäisiä kokoontumisia tai uusia ryhmiä saa perustaa! Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan, miten homma saataisiin käyntiin! Toiminta perustuu tasavertaisuuteen, toistemme kunnioittamiseen ja luottamuksellisuuteen.

Se oli jännä tunne, kun ensimmäistä kertaa sai jutella jonkun kanssa, joka oikeasti ymmärtää. Ei tarvinnut selitellä, vaan toinen ymmärsi heti. Se tuntui helpottavalta ja voimaannuttavalta. Oli kiva huomata, että muutkin ovat miettineet samoja asioita ja käyneet läpi samoja tunteita. Tapaamien oli todella rento, ihmiset mukavia ja itse sai olla sen verran äänessä, kun halusi. Puhuimme, nauroimme ja meillä oli hauskaa.

Salaiset Facebook-ryhmät aikuisille adoptoiduille sekä suomeksi että ruotsiksi

Salaisessa Facebook-ryhmässä voit keskustella muiden aikuisten adoptoitujen kanssa mieltäsi askarruttavista aiheista, jakaa kokemuksia ja saada ajankohtaista tietoa sekä vinkkejä esim. biologisen taustan selvitystyöhön liittyen. Ainoastaan ryhmän jäsenet näkevät kirjoituksesi sekä jäsenyytesi eikä ryhmässä ei ole ulkopuolisia. Mukaan päästäksesi tarvitset ylläpitäjältä henkilökohtaisen kutsun. Ryhmästä löytyy myös laaja materiaalipankki, jota voit hyödyntää. Ryhmän jäsenenä olet niin aktiivinen ja kerrot elämästäsi juuri sen verran kuin itse haluat.
Ota yhteys mentorihankkeen suunnittelijaan.

Konkreettisia neuvoja juurien etsimiseen Etsintäavain -oppaasta

Etsintäavain-opas on kehitetty adoptoituja henkilöitä varten biologisen taustan selvitystyön tueksi. Voit ottaa etsintäavaimen tueksi, kun harkitset prosessin aloittamista tai olet jo siihen ryhtynyt. Etsintäavain auttaa sinut alkuun, antaa vinkkejä, tietoa ja toivottavasti löydät sen avulla vastauksia juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä palvelunantajaan tai meihin,  jos sinulla on kysymyksiä tai kaipaat ohjeistusta ja neuvoja. Olemme tukenasi ja vastaamme kysymyksiisi mielellämme!

Vertaistapaamiset

Vertaistapaamisia aikuisille adoptoiduille järjestetään eri puolilla Suomea sekä suomeksi että ruotsiksi. Tapaamiset ovat rentoja ja vapaamuotoisia, sisältäen juttelua, toisiimme tutustumista ja hauskan pitoa. Joskus käydään piknikillä, kahvilla tai keksitään jotain muuta hauskaa tekemistä yhdessä. Toimintamuodot ovat ryhmän ja sen vetäjien itse päätettävissä.

Kaikki ovat juuri sen verran aktiivisia ja kertovat itsestään sen verran, kuin tuntuu itsestä hyvältä. Pääsääntöisesti tapaamisissa ei ole ulkopuolisia, ellei toisin ilmoiteta. Tapaamiset ovat maksuttomia, ja niihin ovat kaikki aikuiset adoptoidut lämpimästi tervetulleita!

Joskus tarpeen voi olla jonkun tietyn teeman varaan tai esim. adoptoidun läheisille suunnattu tilaisuus. Isomman tapahtuman järjestämiseksi kannattaakin olla hyvissä ajoin yhteydessä yhdistyksen henkilökuntaan, niin voimme olla paremmin avuksi!

Suuri vuosittainen vertaistapaaminen maaliskuussa Helsingissä

Kerran vuodessa vapaaehtoiset ovat järjestäneet suuremman vertaistapaamisen kevättalvella Helsingissä. Tiedotamme tästä niin pian, kuin saamme talkoolaisilta lisätietoja! Uskomme, että tiedossa on jälleen lämminhenkinen tapahtuma, jonna kannattaa tulla kauempaakin!

Seuraa kalenteriamme sekä eri tiedotuskanaviamme, jotta bongaat tapaamisen ajankohdan!

Henkilökohtaista vertaistukea mentorihankkeen kautta

Vertaistukiryhmässä jutustelu ei tunnu kaikille luontaiselta. Mentorihankkeemme kautta voit saada tai tarjota tarvitsevalle henkilökohtaista vertaistukea, lue lisää

Suunnitteilla on myös paljon uusia toimintamuotoja!

 • Seminaareja, koulutuksia ja muita mielenkiintoisia tapahtumia
 • Ohjausta ja neuvontaa
 • Vertaischat
 • Aikuisten adoptoitujen kehittämisryhmä 
 • Minna Vihavainen
  Minna Vihavainen Mentoritoiminnan suunnittelija

  Mentorien ja aktorien yhteyshenkilö mentoritoiminnassa

  050 4109 500

 • Elias Helminen
  Elias Helminen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

  Yhteyshenkilö adoptoitujen lasten, nuorten ja aikuisten oman toiminnan sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X