Verkkopalvelut

Verkkovertaistuki on anonyymia vertaistukea ja -keskustelua. Se sopii mahtavasti esimerkiksi ihmisille, joiden elämäntilanteessa on hankalaa irrottautua kotoa erilaisiin tapahtumiin tai jotka asuvat kaukana adoptioperheiden tai adoptoitujen paikallisryhmistä.

Vertaischatteja järjestetään jälleen! Chatit ovat suunnattu adoptiovanhemmille sekä -odottajille. Chatit tullaan järjestämään Tukinetin sivuilla. Alempana lisätietoa chateista!

Tukinetin keskustelufoorumit löydät täältä! Keskustelufoorumit ovat suunnattu adoptoiduille nuorille ja aikuisille sekä adoptiovanhemmille ja odottajille.

Webinaareistamme löydät tietoa täältä!

Täältä voit lukea vinkkejä erilaisiin etätapoihin pitää yhteyttä!

Vapaaehtoisemme kokoaman kiertävän kuuden viikon ruokalistan löydät täältä! Helpotusta arkeen!

Tukinet-sivuilta löydät keskustelufoorumit niin adoptoiduille nuorille ja aikuisille kuin adoptiovanhemmille ja -odottajillekin. Rekisteröidy Tukinetin verkkosivuilla ja tule keskustelemaan anonyymisti muiden adoptoitujen, adoptiovanhempien tai -odottajien kanssa sinua kiinnostavista aiheista.

Perheaikaa-sivut ovat korvautuneet uudella Hyvä kysymys -palvelulla , jonne siirrämme ja luomme pikkuhiljaa lisää sisältöjä.

Vertaischatit

Vertaischatit ovat suunnattu adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja niihin osallistutaan anonyymisti. Chatit pidetään Tukinetin sivuilla. Chateissa ovat mukana Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Näet tulossa olevat chatit täältä ja osallistuminen tapahtuu samasta paikasta. Muistathan rekisteröityä Tukinettiin ennen chattiin osallistumista. Rekisteröityä voit täältä!

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

Syksyn 2021 ryhmächatit:

Kotimaan adoptio – ti 17.8. klo 18–19.30
Tervetuloa mukaan juttelemaan kotimaan adoptiosta, olit sitten odottaja tai perheellistynyt! Miten adoptio näkyy teidän perheenne arjessa? Entä miten se näkyy lähipiirille? Miten teillä kerrotaan lapselle adoptiosta tai mitä kokemuksia teillä on yhteydenpidosta biovanhempiin tai -sukuun? Tule jakamaan omia ajatuksiasi sekä kysymään mieltäsi askarruttavia asioita.

Yksin adoptointi ja yksinhuoltajuus – ti 7.9. klo 18–19.30
Millaisia tunteita yksin adoptoiminen herättää? Mietityttääkö, kuinka arjen pyörittäminen yksinään sujuu sekä mistä löytää vertaistukea ja verkostoja tueksiEntä miltä elämä yksinhuoltajana tuntuu, kun lapsi saapuu kotiin? Tule mukaan jakamaan ajatuksiasi sekä kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Adoptio-odotus – ti 28.9. klo 18–19.30
Adoption odotusaika on ennakoimatonta. Miten valmistautua lapsen tuloon ja kuinka kertoa läheisille prosessista? Miten adoptio näkyy teidän arjessanne? Entä millainen verkosto ympärillenne on muodostunut? Tervetuloa juttelemaan omista tunteista ja odotuksista liittyen kotimaan tai kansainväliseen adoptio-odotukseen ja vanhemmuuteen. 

Avioero adoptioperheessä – ti 12.10. klo 18–19.30
Oletko käynyt läpi avioeron tai pohditko eroamista? Kuinka turvata eroprosessin aikana ja sen jälkeen mahdollisimman tasainen arki lapselle sekä huolehtia omasta jaksamisesta? Tule jakamaan kokemuksesi, ajatuksesi ja vinkkisi saman kokeneiden adoptiovanhempien kanssa.

Avoimuus adoptiosta – ti 09.11. klo 18–19.30
Miten teidän perheessänne keskustellaan adoptiosta lapsen tai nuoren kanssa tai miten adoptio näkyy teidän arjessanne? Miten paljon kerrotte läheisille adoptiosta? Entä miten adoptio-odottajana voi valmistautua puhumaan adoptiosta avoimesti lapsen kanssa? Tule jakamaan kokemuksesi ja vinkkisi muiden adoptiovanhempien tai –odottajien kanssa.

Miten tukea lasta tämän kohdatessa rasismia ja kiusaamista? – ti 30.11. klo 18–19.30
Harva adoptiovanhempi on itse kokenut rasismia. Kuinka siis samaistua lapsen tunteisiin ja parhaiten auttaa selviytymään rasistisista kokemuksista? Millaisia neuvoja kannattaa antaa lapselle rasistisia tilanteita varten? Tule mukaan jakamaan vinkkisi sekä keskustelemaan mieltäsi askarruttavista asioista! 

Juuret – ti 14.12. klo 18–19.30
Jokainen meistä ajattelee joskus omia juuriaan. Adoptoidulle omien juurien pohtiminen saattaa mahdollisesti olla jopa elämän mittainen matka. Tarve ja kiinnostus oman taustan selvittämiseen voi vaihtua eri elämäntilanteissa ja ilmentyä eri tavoin. Miten vanhempana aistia, tukea sekä ymmärtää adoptoidun lapsen tai nuoren tarvetta puhua tai olla puhumatta juuristaan? Entä miten tukea lasta tai nuorta juurten selvittämisessä tai niihin liittyvissä seikoissa? Tule mukaan jakamaan omat ajatuksesi sekä keskustelemaan muiden adoptiovanhempien ja –odottajien kanssa.

Tukinetistä löydät keskustelufoorumit adoptoiduille nuorille ja aikuisille sekä adoptiovanhemmille ja -odottajille. Tukinetistä löydät myös adoptiovanhemmille – ja odottajille suunnatut ryhmächatit. Kurkkaa toiminta kokonaisuudessaan täältä, rekisteröidy ja voit mennä juttelemaan anonyymisti sinua kiinnostavista aiheista muiden adoptoitujen, adoptiovanhempien tai -odottajien kanssa.

Foorumit ovat esimoderoituja ja kommenttien julkaisussa esiintyy viivettä.

Etäkeskustelu aikuisille adoptoiduille ja adoptiovanhemmille ti 8.6.2021 klo 17.30-19.30

Adoptoitujen aikuisten ja adoptio-vanhempien yhteiset keskustelut ovat antaneet uusia oivalluksia molemmille osapuolille. Järjestämme kahden tunnin verkkokeskustelun, jossa tähdätään aiheen, toisen ihmisen tai itsen parempaan ymmärtämiseen, mutta yksimielisyyteen ei tarvitse päästä eikä minkään ratkaisun syntyä.

Keskustelussa hyödynnetään Erätauko-menetelmää, jonka avulla voi tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saada paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.  Keskustelu on Erätauko-ohjaajan vetämä, käydään suomenkielellä ja se on luottamuksellinen. Mukaan mahtuu korkeintaan 10 osallistujaa ja tasapuolisuuden vuoksi yritämme saada molempia, adoptoituja ja vanhempia, yhtä paljon mukaan.

Lisätietoja tapahtumasta voi kysyä viestintä- ja järjestösihteeri Lotalta
Ilmoittautumiset verkkolomakkeen kautta pe 4.6. mennessä.

X