Verkkopalvelut

Verkkovertaistuki on anonyymia vertaistukea ja -keskustelua. Se sopii mahtavasti esimerkiksi ihmisille, joiden elämäntilanteessa on hankalaa irrottautua kotoa erilaisiin tapahtumiin tai jotka asuvat kaukana adoptioperheiden tai adoptoitujen paikallisryhmistä.

Yhdistyksemme tarjoaa koulutettujen nettivapaaehtoisten vetämiä vertaischatteja kahdella alustalla, Perheaikaa.fi ja Tukinet. Kaikilla järjestämillämme chateilla on jokin adoptioperheitä tai adoptoituja koskettava teema, josta keskustellaan nimimerkin takaa.

Väestöliitto on uusimassa verkkoalustaansa. Tarkoitus on korvata Perheaikaa-sivut uudella Hyvä kysymys -palvelulla loppuvuodesta 2018, ja  Adoptioperheet tuottaa sisältöä myös uudelle alustalle.

Jatkamme siis verkkovertaistukea, mutta hieman eri työkalulla!
Päivitämme tänne ohjeita ja vinkkejä, kun sivut on avattu.

Tukinet-sivuilla puolestaan järjestämme koulutettujen vapaaehtoistemme kanssa vertaischatteja adoptoiduille nuorille.

Rekisteröidy Tukinetin verkkosivuilla ja tule keskustelemaan anonyymisti muiden adonuorten sekä koulutettujen Adoptioperheet ry:n vapaaehtoisten kanssa erilaisista adoptoituja koskevista teemoista.

Elokuun 2018 chatit adoptio-odottajille ja -vanhemmille

Adoptiolapsi päivähoidossa ja koulussa ti 14.8. klo 18.30-20.00

Päivähoitoon ja kouluun meneminen ovat isoja askeleita adoptiolapsen elämässä. Miten ne ovat teidän perheessänne sujuneet? Mietityttääkö lapsen tuen tarve, ryhmässä pärjääminen tai yhteistyön sujuminen päiväkodin tai koulun kanssa? Tule juttelemaan mieltäsi askarruttavista kysymyksistä ja jakamaan omat ajatuksesi aiheesta. Chattia ohjaavat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Adoptioprosessi ja lapsen odotus ti 28.8. klo 18.30-20.00

Hei adoptio-odottaja! Tule mukaan juttelemaan miten jaksaa odotusta ja haaveilemaan lapsiperheen arjesta. Jutellaan yhdessä kiintymyssuhteista, hakumatkasta ja ensimmäisestä vuodesta kotona. Chattia ohjaavat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Perheaikaa-sivustolla voit chattien lisäksi esimerkiksi osallistua nauhoitetulle nettiluennoille, katsoa adoptioon liittyviä tietoiskuja sekä lukea adoptioaiheisia artikkeleita. Kannattaa tutustua sivustolta löytyvään verkkokurssiimme Diagnoosittomat – Voimaa adoptioperheen arkeen.

Kuinka osallistun chattiin?

1. Mene Perheaikaa.fi verkkosivustolle.
2. Tulossa tai alkamassa olevat chatit näkyvät alkamisjärjestyksessä Chat-alasivulla.
3. Liity keskusteluun painamalla ”Liity” –painiketta chatin ollessa käynnissä. Liittymisen yhteydessä voit keksiä itsellesi nimimerkin. Mikäli haluat osallistua kirjautumalla luodulla nimimerkillä, kirjaudu palveluun sisään ennen chattiin liittymistä.
4. Chatissa on aina paikalla kaksi koulutettua ohjaajaa joko Väestöliitosta tai Perheaikaa.fi –palvelun kuudesta kumppanuusjärjestöstä. Ohjaajan nimimerkissä on liite, josta näkee, mitä järjestöä hän edustaa. Ohjaajien nimimerkit näkyvät oikeassa reunassa. Ohjaajien nimimerkkien alapuolella näet osallistujien nimimerkit.
5. Voit tulla ja poistua chatista missä vaiheessa haluat. Chatin ollessa käynnissä, näet osallistujien nimimerkkien edessä vihreät puhekuplat. Kun puhekuplaan ilmestyy huutomerkki, kyseinen osallistuja kirjoittaa juuri viestiä. Chat-alueelle lähetettyä viestiä ei voi poistaa.

Lisää tietoa kirjautumisesta Perheaikaa-palveluun tai Perheaikaa-netiketistä.

Chatit syksyllä 2018 adoptoiduille nuorille

Elokuu

Torstaina 30.8.2018 klo 18.30-20.00
Teema: Juuret
Kuinka adoptoitu nuori voi saada lisää tietoa juuristaan? Mitä kaikkea kannattaa huomioida tietoa etsiessä? Kokevatko adoptoidut nuoret juurensa tärkeiksi? Tule keskustelemaan anonyymisti muiden adonuorten ja koulutettujen vapaaehtoistemme kanssa.

Lokakuu

Torstaina 11.10.2018 klo 18.30-20.00
Teema: Yksinäisyys
Mistä löytää muita adoptoituja ja missä viettää aikaa heidän kanssaan? Mistä vertaistukea, neuvoja ja vastauksia vaikeisiin kysymyksiin? Tule keskustelemaan anonyymisti muiden adonuorten ja koulutettujen vapaaehtoistemme kanssa siitä, kuinka löytää muita adoptoituja, missä viettää aikaa heidän kanssaan ja saada vertaistukea.

Joulukuu

Torstaina 13.12.2018 klo 18.30-20.00
Teema: Juuret
Kuinka adoptoitu nuori voi saada lisää tietoa juuristaan? Mitä kaikkea kannattaa huomioida tietoa etsiessä? Kokevatko adoptoidut nuoret juurensa tärkeiksi? Tule keskustelemaan anonyymisti muiden adonuorten ja koulutettujen vapaaehtoistemme kanssa.

Tutustu tukinetin verkkosivuihin ja chat-tarjontaan tästä!

X