Kokoontuvat ryhmät

Kaipaatko keskustelua muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa? Haluaisitko tavata muita olevia ja tulevia adoptiovanhempia sekä adoptoituja? Olet lämpimästi tervetullut mukaan paikallisryhmiin!

Ryhmien tarkoituksena on jakaa samassa elämäntilanteessa olevien kokemuksia – iloja ja suruja sekä hyviä käytäntöjä ja ohjeita – luottamuksella.

Monessa ryhmässä jutustellaan nyyttäripöydän ääressä ja lapset leikkivät leikkejään. Joskus askarrellaan, tutkitaan adoptiokirjoja, tehdään retkiä pulkkamäkeen tai nuotiolle makkaraa paistamaan. Toisissa ryhmissä taas on paikalla vain aikuiset ja joka kerralla on jokin erityinen keskusteluteema. Myös eri ikäisille adoptoiduille on omia ryhmiä ja niitä kannustamme perustamaan enemmänkin. Varsinkin teini-ikäiset kaipaavat ihan oman paikan, jossa kokoontua ilman vanhempia.
Adoptio-odottajat ovat tervetulleita kaikkiin ryhmiin tutustumaan ja luomaan verkostoja muihin adoptioperheisiin. Paitsi että se kerryttää odottajalle tietoa, arkinen puuhailu lasten  ja juttelu vanhempien kanssa on hyvää vastapainoa adoptioprosessin tietopainotteisuudelle.

Palvelunantajatkin huomioivat positiivisesti, jos odottajat ovat verkostoituneet muihin adoptioperheisiin. Se antaa heille signaalin, että perhe on sitoutunut ja näkee etukäteen vaivaa verkostojen ja tiedon keruun suhteen. Kannattaa siis lähteä rohkeasti tutustumaan lähimpään ryhmään.
Tapahtumatiedot kokoontumisaikoineen löydät kalenterista. Lisätietoja saat yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta.

Puuttuuko läheltä sinua adoptioryhmä? Perustetaan sellainen yhteisvoimin. Katso lisätietoa ryhmänvetäjien sivulta.

X